Ek Bildirge

Arkadaşlar %100 işveren teşviğinden yaralanan bir işyerine yeni bir işçi alındı ve yeni giren işçi teşvikten yaralanmıyor. bildirgeyi verirken hepsini teşvikten yaralanıyormuş gibi girdik. bunu bildirgenin son verilme süresinden sonra fark ettik bunun düzeltmesi ne şekilde olur ve cezası ne kadardır.. cevap verir misiniz...

Ynt: ek bildirge

teşvik şartları taşımayan için iptal ve teşviksiz asıl bildirim yapacaksınız.

Ynt: Ek Bildirge

Arkadaşlar bana yardımcı olun.31.07.2009 tarihinde çalışanımız istifa etti.Kişinin bütün çıkışlarıyla ilgili(EK-2.İAB,SGK İAB)evrakları gönderdim.Fakat aylık prim ve hizmet belgesi düzenlerken kişiye ay sonunda çıkış vermediğimi sigortalı hizmet listesinde gördüm.Çgün kısmında 30/7 yazmalıydı ama ben unutmuşum.Şimdi ben ek e-bildirge mi yapmalıyım yoksa dilekçe mi yazmalıyım SGK bölge müdürlüğüne.kafam çok karıştı.cevap verirseniz sevinirim.. ???

Bildirim verdiğiniz müd. görüşün kimi ek kimi dilekçeyi yeterli görüyor. (Ek verseniz dahi ipc yok.)

peki ek olayını nasıl çözeceğim.kişiye ek nasıl hazırlayacağım ve dilekçe formatı var mı?

Standart bir şekli olan (matbu) dilekçe yoktur, buraya yazdığınız gibi dilekçenizi yazın. Asıl verdiğiniz aylık belgenin bilgilerine ilave çıkış tarihinin yazılı olduğu "asıl işaretinin yerine "ek" işaretli matbu belgeyi hazırlayın ikisini birlikte sgk müd. götürün hangisine göre isterler ise ona göre düzeltirler. Her iki yolda da ipc kesilmeyecek.

Turko cevapların için teşekkürler.Fakat sgk e-bildirge netten yaptığımda ek bildirge verdiğimde kişiye yeni bir bildirge hazırlayamıyorum ek olarak eylül 7 deyiz ben bu hatayı temmuz bildirgesinde yaptım..hala da hangi yolları kullanacağımı bulamadım. ???

Cari ay harici int veremezsiniz. Bildirimi matbu formda yazmalı ve elden vermelisiniz.

sanırım o da kalktı.sadece hatanın düzeltilmesini belirten bir dilekçe istiyorlar.Onu yollayacağım sadece.Şu da var insan emin olamıyor bildirge düzenlemeli mi yoksa sadece dilekçe mi ya da her ikiside mi?birkaç müdürlüğü aradım herkes dilekçe istiyor...yardımların için çok teşekkürler...