Ek bildirge.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selama
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar,
merahaba,Kasım/2009 bildirgesi e-bildirgeden verildi.Sonra ertesi gün yeni işe giren birinin isminin çıkmamış olduğu farkedildi ve 5 günlük ek prim bildirgesi verildi.Sonucunda ise sgk uygulaması şöyle oldu.Ek bildirgeyi asıl olarak kabul edip 1/5 oranında ipc kestiler.Anında 11/2009 ödemesine tebligat bile yapmadan cezayı işlediler.11/2009 dönemine ait bildirgenin %5 indirimini de iptal edeceklermiş.Oysa 2008/93 sayılı genelge böyle demiyor.SGK yukarıdaki şekilde yorumluyor.Biz de mi bir yanlışlık var yoksa sgk da mı acaba.Biz yaptık git mahkemede hakkını ara.deniyor.

Ynt: Ek bildirge.

ek diye bahsettiğiniz süre geçtikten sonra mı verildi?

eksik olan kişi için %5 söz konusu olamayacağı için ek değil asıl bildirim olmuş olur. İPC kesmeleri kanun gereği. bir an önce ödeyerek indirimden faydalanın.

2009-139 GENELGE

Çalıştırdığı sigortalıları Kuruma bildirmeyen işyerleri hakkında yapılacak işlemler

Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemeler neticesinde ya da bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelere veya mahkeme ilamına istinaden, çalıştırdıkları sigortalıları Kuruma bildirmediği veya prim ödeme gün sayısını ya da prime esas kazanç tutarını eksik bildirdiği tespit edilen işyerlerinden dolayı, beş puanlık prim indiriminden, bir yıl süreyle yararlanılması mümkün bulunmamaktadır

Bildirgeye eklemeyi unuttugunuz işçi yukarıda açıklandığı şekilde tespit olunmuşsa eğer 1 yıl süreyle 5 puanlık indirimden faydalanamazsınız. Eğer böyle bir tespit yok ise 5 puanlık indirimden faydalanma hakkınız var. 2009-139 genelgeyi çıktı alarak sgk ile görüşün.