Ek bildirge.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan F.KARA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işyerinin 2007/07-2008/06 ortalaması 15 kişi 2010/01 ayında geçici 7.maddeye göre işçi alımları yapılmış sehven teşvik uygulamsından faydalanmadık burada sorun yok.2010/2 dneminde yine teşviksiz tahakkuk alınıp prim ödemesi yapılmıştır.fakat 23/03/2010 yani son gün durum fark edilip iki kişi için asıl bilgirdeki 2 kişi iptal edilip bu iki kişi için teşvik hükümlerine göre tahakkuk alınmıştır.buraya kadar da bi sorun yok hatta kuruma fazla bir ödememiz mevcut.
Sorun bugün bir baktım 2010/02 ayında çalışan işçi sayımız 12 aylık ortalamamız olan 15 kişide şimdi şubat ayına teşvik uyguladığım iki kişi için iptal ve ek bildirge verirsem bunun cezası var mı yada hiç düzeltme yapmazsam bi sorun olurmu dediğim gibi biz teşvik uygulanmaksızın çıkan tahakkuktaki primi ödedik yani kurumun prim yönünden eksik tahsilatı yok şekil yönünden yanlışlık var diyelim

Ynt: Ek bildirge.

Belge türü veya kanun türü hatalı seçilmiş olan aylık prim ve hizmet belgeleri için, Kuruma, düzeltme amaçlı olarak yasal süresi dışında iptal nitelikte ve doğru belge türü veya kanun türü seçilmek suretiyle asıl veya ek nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi verilmesi halinde, belge türü veya kanun türü hatalı seçilmiş aylık prim ve hizmet belgesi ile düzeltme amaçlı olarak yasal süresi dışında verilmiş asıl veya ek nitelikteki aylık prim ve hizmet belgesindeki sigortalıların prim ödeme gün sayıları ve prime esas kazanç tutarlarının aynı olması kaydıyla, yasal süresi dışında düzeltme amaçlı olarak verilen aylık prim hizmet belgeleri incelemeye gerek kalınmaksızın işleme alınacak ve sözkonusu belgelere idari para cezası uygulanmayacaktır.

Bakınız;28 Eylül 2008 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27011
AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA VERİLMESİNE VE PRİMLERİN ÖDENME SÜRELERİNE DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

Ynt: Ek bildirge.

sigortaya ayrıntılı dilekçe verdim yukarıda ki paragrafta belirtilen resmi gazete alıntısını da yaptım sgk ceza uygulanacağını belirtiyor söylemleri de siz haksız yere teşvik ten yararlandınız diyor ama anlatamadım ben teşvik ten yararlanmadık yeşvik öncesi ödememiz olduğunu fazla yatan paramızında emanet e alındığını söyledim p.tesi il müdürüyle görüşecem