Ek Bildirgede Ödeme Çıkmıyorsa Ceza Doğar mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nunna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nunna

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar bir problemim var.

30 nisan tarihinde iki işçimizin işine son verdik. İşkura ve sgkdan iablerini düzenlemiştim erkenden aynı şekilde yine zamanı dolmadan bölge müdürlüklerine de bildirimde bulumdum.
yani yapılması gereken herşeyi yaptım fakat ssk bildirgelerinin tahakkukunu yaparken bu iki arkadaşın işten çıkış tarihlerini yazmamışım :(
tüm prim tutarları ve ssk günleri herşeyi iştan eyrılış bildirgeleriyle tutuyor. fakat ssk bildirgesinde sadece çıkış tarihleri yok.

yeni farkettik olmadığını ek bildirge vermek istiyorum. kişilerin hizmet dökümlerine girdiğimde de çıkış tarihi gözükmüyor.
ek bildirgede sadece çıkış tarihlerini ve nedenini yazacağım. yani ödenecek bi prim vs yok. sadece damga vergisi olacak o kadar.

bu durumda cezai bir şeyle karşılaşır mıyım? ???

Ynt: Ek Bildirgede Ödeme Çıkmıyorsa Ceza Doğar mı?

gün ve kanzç değişmediğinden ipc kesilmez.

SGK bu yönde açıklaması vardı, araştırmalısınız.

turkonunda dediği gibi gün ve kazanç değişmediğinden ceza söz konusu değilmiş. ben dün baya araştırdım ama böyle bir durumda ne yapıldığıyla alakalı hiç bir bilgi bulamamıştım.

Göztepe sskyı aradım, taşınmışlar tadilat varmış telefonda hiç yardımcı olamayacaklarını söylediler. bende şirket merkezinin bağlı olduğu beyoğlu sskyı aradım. Dedikleri bi problem olmaz ek bildirge düzenlememi ve sadece iş çıkış tarihi ve nedenini yazmamı istediler.

bende öyle yaptım, göztepeye bu sabah götürdüm. Göztepe'deki görevli memurda hiç ek bildirge düzenlemene gerek yoktu dedi :) bu tarz durumlarda sadece dilekçeyle işimi halledebilirmişim :)

kimi ek bildirge isterken kimi istemiyor. sgkdan ayrıca iab düzenlediğimizden tahakkuku yaparken tarihi yazmayı unutmuş olmam cezayı gerektirmedi yani.

30 un çıkış olması şansınıza olmuş. akisne bütün durumlarda ek bildirge ile cezalı işlem yaptırırdınız. Ancak şimdi matrah değişikliği olmayacağından ceza ödemenize gerek yok.

ekilinc gün ve kazançta ilave yok ise ipc yok, iptalde zaten ipc yok.