Ek Mesai Kıdem Tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan derya123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi gunler ozel bir okulda 15+4 saat uzerinden sozlesmeli calismaktayim hastalik nedeniyle raporlu bir arkadasimizin derslerine girmemiz istendi ve haftada iki saat ders doldurduk fakat bu ek derslerin parasi odenmiyor sozlesmede odenmez diye bir madde yok hakli fesih hakki dogurur mu?boyle bir fesih yaparsam ihbar suresi vermeli miyim tesekkur ederim.

15 saat maas karsiligi 4 saatte ek ders haftalik fakat +2 saatte baskasinin dersini yaptim ve odenmedi

Bu fazladan ek derse ne zaman girdiniz, ne zaman ödenmesi gerekiyordu ücretinizin?
İşverene ihtar gönderip ödenmesini isteyebilirsiniz. Ödenmemekte ısrarcılarsa, bildirim süresine uymadan ücretlerinizin ödenmediği gerekçesiyle sözleşmenizi derhal feshedebilirsiniz

gecen ay bir saat girmistim muhasebeye sozlu olarak sordugumda idarenin onlara boyle bir talimati olmadigini soyledi gecen haftada iki saat girdim ama odenmeyecegini biliyorum gecen sene idare degisti ve odenmiyor mudur herkesi sindirmis durumda kimse hicbirsye ses cikarmiyor fakat hakkimizi yiyor haftayada gelmeyecek ogretmen gene iki saat daha girmem gerekecek ihtar derken noterden ek dersimin odenmesi aksi halde sozlesmemin hakli nedenle feshi gibimi ucret odenmedikten ne kadar sure icinde ihtar cekebiliriz cunku bu durum surekli tekrar ediyor