Ek Nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi verilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TURKUVAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TURKUVAZ

Katkı Sunan Üye
merhaba, merak ettiğim cari aya ait asıl aylık prim ve hizmet belgesinde(onaylanmış) yer alamayan bir personel kanuni süresi geçmeden ek nitelikli aylık prim ve hizmet belgesiyle bildirilebilir mi??yani asıl belgede olup olmaması etkiler mi??ve ek aylık prim ve hizmet belgesi vermenin incelikleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Ynt: Ek Nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi verilmesi

merhaba, merak ettiğim cari aya ait asıl aylık prim ve hizmet belgesinde(onaylanmış) yer alamayan bir personel kanuni süresi geçmeden ek nitelikli aylık prim ve hizmet belgesiyle bildirilebilir mi??yani asıl belgede olup olmaması etkiler mi??ve ek aylık prim ve hizmet belgesi vermenin incelikleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

1 - kanuni süre içerisinde ek bildirge verebilirsiniz
2 - asıl belgede olup olmaması ise, bir asıl bir de ek hizmet listesi olacak yani işverenler 2 liste asmak zorunda kalacak
3 - ek bildirge verginizde 13,50 tl ekstradan tahakkuk edecek başka bir zararınız yok
cari dönemde içerisinde ek bildirge verebilirsiniz

Ynt: Ek Nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi verilmesi

ilginiz için teşekkür ederim sayın nisanlı.benim aslında esas yanıtını bulmak istediğim cari ayda farlı kanun numarasından dolayı göndermek isteğim bir çalışanın bildirgesini gönderirkenki durumla ilgiliydi.5921 yada 4447 gibi farklı kanun numaraları seçilmek suretiyle göndermek için sgk tan onay bekliyordum ve bu süre zarfında önceki aylardan süre gelen(5510) çalışanlara ait bildirgelerini göndermekte acele etmiş(eksik günleri bildirmekten dolayı) ve bu tabloya göre diğer beklediğim durumdakileri nasıl göndereceğimi merak etmiştim.zaten farklı kanun numarası olduğu için bunun bir ilave olmadığını, ayrı bir asıl nitelikli (ilgili kanun no seçilmek suretiyle )bildirge göndermem gerektiğini farkettim.yinede ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.