2009-ocak ayında verilmemiş eksik gün bildirim formundan dolayı sgk bizden eksik günü olan çalışanlarımız için ek nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi talep etmektedir. gönderdiği tebligatta şöyle yazmaktadır:'' ek nitelikte prim ve hizmet belgesi yerine söz konusu belgede kayıtlı sigortalıların eksik çalışma nedenlerine ilişkin iş göremezlik belgelerinin(istirahat) ibraz edilmesi halinde söz konusu belgelere itibar edilecektir'' yazmaktadır. ilgili dönemde iki çalışanımızın eksik günü vardır birinin raporu var onu ibraz ettim ve onunla ilgili ek prim ve hizmet bildirgesi istemiyorlar,ikinci ise ücretsiz izin kullanmıştır. sgk ücretsiz izin kullanan için 30 günlük prime esas kazancının hesaplanıp ek niteliğinde prim ve hizmet bildirgesi doldurmamızı istemektedir. bu durumda sgk tahakkuk edecektirki 2009 yılından itibaren gecikme zammı ve faiziyle alırlar ayrıca idari para cezası.sorum şudurki ilgili dönemde hiç çalışmamış ve o dönemki sgk hizmet listesinde ücretsiz izinli görünem bir kişi için neden ben sgk ve diğer ödemeleri yapayım.veya yanlışmı biliyorum ücretsiz izinli için sgk mı ödemem gerekiyordu.sgk ya nasıl bir belge sunmalıyımkı ücretsiz izin kullanan çalışan arkadaşımız için prim ve ceza ödemeyelim.