Eksik Gün Bildirim Formu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,
Doğum izninde olanlar için sgk ya verdiğimiz eksik gün bildirim formu (ek 8) de herhangi bir değişiklik oldu mu? İnternetten verme durumu var mı acaba?

Ynt: Eksik Gün Bildirim Formu

eksik gün bildirim formunun asıl amacı formun ek'indeki belgedir.bu nedenle internetten verilememektedir.

Peki bu formu ne zaman vermeliyiz? İstirahatli olunan ayda mı yoksa sgk bildirimini verdiğimiz (bir sonraki) ayda mı?

Bazı SSK il müdürlükleri internetten verdiyseniz bu formu getirmenize gerek yok diyorlar. Hangisi doğru acaba?

Bilemiyorum, aslında bildirimleri internetten yapıyoruz, hastane biz raporu sgk ya gönderiyoruz sizin göndermenize gerek yok diyor. Ama yine de göndermezsek sorun olur mu acaba diye gönderiyoruz.

Dikkat! SGK eksik gün formunun int. ortamında verileni yoktur. Sizin bahsettiğiniz çalışanın istirahatli günlerine ait işgöremezlik paralarını alabilmeleri için int yapılan rapor girişleridir. İkisi birbirinden tamamen ayrıdır.

T U R K O ' Alıntı:
Dikkat! SGK eksik gün formunun int. ortamında verileni yoktur. Sizin bahsettiğiniz çalışanın istirahatli günlerine ait işgöremezlik paralarını alabilmeleri için int yapılan rapor girişleridir. İkisi birbirinden tamamen ayrıdır.

Doğru ama ssk'ya gittiğimizde eksik gün formunu getirmenize gerek yoktu diyen bir iki ssk il müdürlüğü ile karşılaştım. Bazıları ise birşey demeyip alıyorlar. Uygulamada hangisi doğru acaba.

kater ' Alıntı:
T U R K O ' Alıntı:

Doğru ama ssk'ya gittiğimizde eksik gün formunu getirmenize gerek yoktu diyen bir iki ssk il müdürlüğü ile karşılaştım. Bazıları ise birşey demeyip alıyorlar. Uygulamada hangisi doğru acaba.

Çok pardon sadece merakımdan soruyorum siz kaç tane il müdürlüğü ile muhatap oluyorsunuz , herkesin bağlı olduğu 1 il müdürlüğü olmaz mı..? Ya da birden fazla şubeniz varda hepsine siz mi bakıyorsunuz.

HAZELSU ' Alıntı:
kater ' Alıntı:
T U R K O ' Alıntı:

Çok pardon sadece merakımdan soruyorum siz kaç tane il müdürlüğü ile muhatap oluyorsunuz , herkesin bağlı olduğu 1 il müdürlüğü olmaz mı..? Ya da birden fazla şubeniz varda hepsine siz mi bakıyorsunuz.

İnşaat şirketinde çalışıyorum. 6 ayrı ilde şantiyeleri var. Dolayısı ile 6 ayrı il müdürlüğünde dosyamız var. Bugüne kadar pek çok farklı uygulama ile karşılaştım. Üstelik başka il müdürlüğünde yapılan uygulamaya güvenip aynı uygulamayı bir başka il müdürlüğünde yapmanız ceza yemenizide engellemiyor ne yazık ki. Adamlar gayet rahat başka il müdürlüğü bizi bağlamaz diyip işin içinden çıkıyorlar. O yüzden hangi uygulamanın doğru olduğunu öğrenmek önemli.

kater ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:
kater ' Alıntı:
T U R K O ' Alıntı:

İnşaat şirketinde çalışıyorum. 6 ayrı ilde şantiyeleri var. Dolayısı ile 6 ayrı il müdürlüğünde dosyamız var. Bugüne kadar pek çok farklı uygulama ile karşılaştım. Üstelik başka il müdürlüğünde yapılan uygulamaya güvenip aynı uygulamayı bir başka il müdürlüğünde yapmanız ceza yemenizide engellemiyor ne yazık ki. Adamlar gayet rahat başka il müdürlüğü bizi bağlamaz diyip işin içinden çıkıyorlar. O yüzden hangi uygulamanın doğru olduğunu öğrenmek önemli.

İşiniz çok zor , allah kolaylık versin , dediğiniz gibi birinin dediği diğerini tutmuyor ne yazıkki

Onların ne dediği değil kanunun ne dediği önemlidir. Şu an yasal bir değişiklik olmadığı için form ve ekleri (kısmi süreli çalışanlar için hariç) elden verilmek zorundadır. Kısmi süreli sözleşme ve ek-10 ilk verilmede bir kere verilmesi yeterlidir. Kanun metnine göre eksik gün verilmez veya eki belge kabul edilmez ise resen 30 güne tamamlanması gerekir. Sonuçta onların ağzından çıkana göre hareket etsenizde hatalı işlemde ipc kesilecek sizsiniz.