Eksik Gün ekine kismi süreli sözleşme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan neslisah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

neslisah

Katkı Sunan Üye
merhabalar...3 yıl öncesi 3 çalışanımızla kismi süreli iş sözleşmesi yapıldı ve sözleşme nüshası yasal süresi için bir defaya mahsus olmak üzere kuruma dilekçe ekinde eksik gün bildirim formu ile beraber verildi ve her ay dilekçe ekinde sadece eksik gün bildirim formu düzenleyip yasal süresi içinde kuruma bildirimde bulunduk.bugün elimize ssk dan bir yazı geldi..mart/2010 dönemine ait olan eksik gün formu verilmediği/geçerli olmadığı bu sebeple ek prim tahakukuk yapılması gerektiği aksi takdirde idari para cezası kesileceği resen prim tahakuku yapılacağı diye yazıyor. dilekçe ve ekini yasal süresinde vermişiz. kurumun tarih ve sayılı kaşlei bizdeki nüshaıs ile ssk ya memurla görüşmeye gittik.memur ekinde sözleşme olması gerekiyor bu yüzden yazıyı gönderdik.. ..sözleşme eklenmeyen diğer aylarada bu yazıdan geleceğini ifade ettti...Ben bunun zorunlu olmadığını ifade ettim..ama kendisi ısrarcı davranıyor..şimdi ben memura bunun zorunlu olmadığını anlatabilmek için yasal dayanak arıyorum ..bununla ilgli olarak yardımlarınızı bekliyorum

Ynt: Eksik Gün ekine kismi süreli sözleşme

kısmi süreli iş sözleşmesini her defasında neden vermek gerekiyormuş sözleşme her ay yapılmıyorki

http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,26087.msg145029.html#msg145029

SSK.?nın 13.02.2004 tarih 16-318 Ek sayılı Genelgesine göre ??İşyerlerinde kısmi zamanlı (part-time) olarak çalışan sigortalılar için düzenlenmiş olan yazılı sözleşmenin noterden tasdikli olması zorunlu değildir. Ayrıca, bu sözleşmenin, örneği Yönetmeliğin 8 numaralı ekinde yayınlanan ?Eksik Gün Bildirim Formu? ekinde ve aylık prim ve hizmet belgesinin verilmesi gereken yasal süre içinde Kurumumuza verilmiş olması kaydıyla, sözkonusu form ve sözleşme işverenlerden her ay tekrar istenilmeyecektir.
Ancak, kısmi süreli çalışmalara ait iş sözleşmesi noterden onaysız ve yasal süresi dışında verilmiş ise, verildiği ay ve sonrası için hüküm ifade edecek, başka bir deyişle verildiği ayı takip eden aylarda yine her ay istenilmeyecektir.?

aşağıdaki linkte Cumhur Sinan Özdemir'in makalesi var.
orada da her ay verilme zorunluluğu olmadığı yazıyor.
makalenin altında yasal kaynaklar mevcut.
bir inceleyin isterseniz..

http://www.ozkok.net/node/268

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Bu bilgiler doğrultusunda kuruma dilekçe yazacağım

Sonucunu yazarsanız aynı durumla karşılaşabilecekler için yol gösterici olur. Kolay gelsin.

tabiki işlemi sonuçlandırdığımda yazarım.

mrb eksik gün dilekçeniz ile ilgili sonuç alabildiniz mi?aynı durum bendede var maalesef

Maalesef memurun dediği doğru. Mantıksız gelse de her ay sözleşme eklemek zorundasınız.

HR. Cumhur Sinan Özdemir makaleyi yazdığı tarihte 5510 sayılı kanun yürürlükte değildi.506 sayılı kanuna göre yazılmış bir yazı.

memurun isteği genelde şu şekilde oluyor madem daha önce verdiniz ise yeni getirdiğiniz eksik gün formunun alt kısmına bir yerlere paraf atın not düşün diyor şu tarih ve kayıt nolu dilekçede verdik diye

Merhaba,

kısmı süreli sözleşmelerde söylediğiniz gibi 1 defa sözleşmeyi eksik gün ekiyle göndermeniz yetiyor.
Fakat sonra ki aylarda eksik gün formunu sgk verirken hangi tarih sayı ile kuruma verdiğinizi kaşenin vurulduğu yerin altında tarih ve sayıyı yazarak elden teslim edilmiştir ve ya iadeli posta ile gönderilmiştir diye not yazmanız gerekiyor.

Sgk dosya memurunu bulup hangi tarihte ve sayı ile eksik gün ekinde sözleşmeyi verdiğinizi bulup çıkartırsanız sorun kalmayacaktır.

Sonra ki sürelerde sözleşmeyi hangi tarih ve sayı ile verdiğinizi formun üzerine yazmanız gerekiyor ve her yıl yenilemenizi öneriyorum.

neslisah ' Alıntı:
merhabalar...3 yıl öncesi 3 çalışanımızla kismi süreli iş sözleşmesi yapıldı ve sözleşme nüshası yasal süresi için bir defaya mahsus olmak üzere kuruma dilekçe ekinde eksik gün bildirim formu ile beraber verildi ve her ay dilekçe ekinde sadece eksik gün bildirim formu düzenleyip yasal süresi içinde kuruma bildirimde bulunduk.bugün elimize ssk dan bir yazı geldi..mart/2010 dönemine ait olan eksik gün formu verilmediği/geçerli olmadığı bu sebeple ek prim tahakukuk yapılması gerektiği aksi takdirde idari para cezası kesileceği resen prim tahakuku yapılacağı diye yazıyor. dilekçe ve ekini yasal süresinde vermişiz. kurumun tarih ve sayılı kaşlei bizdeki nüshaıs ile ssk ya memurla görüşmeye gittik.memur ekinde sözleşme olması gerekiyor bu yüzden yazıyı gönderdik.. ..sözleşme eklenmeyen diğer aylarada bu yazıdan geleceğini ifade ettti...Ben bunun zorunlu olmadığını ifade ettim..ama kendisi ısrarcı davranıyor..şimdi ben memura bunun zorunlu olmadığını anlatabilmek için yasal dayanak arıyorum ..bununla ilgli olarak yardımlarınızı bekliyorum

ben yaşadığım sorunla ilgili bir gelişme kaydedemedim henüz..memura gerekli bilgiyi vermeye çalıştım fakat sağolsun memur çokda üstünde durmadı..fakat bize gelen yazıda bahsedilen süre geçince vs gibi durumda kesilecek olan idari para cezasıda kesilmedi...yani onlarda tam olarak ne yapacaklarını ne yapmak istediklerini bilmiyorlar diye düşünüyorum..bu konu ile ilgli olarak mükelleflere gönderilen yazılar artınca izmir meslek odası türmoba ve sgk' muna bu konudaki ısrarın anlamsızlığı ile ilgli olarak yazı gönderildi...sonucu bende merakla bekliyorum.

kısmi süreli çalışan biri için çalışmadığı günler eksik gün bildirim formunda kısmi istihdam olarakmı gösterilmesi gerekir...

emansur ' Alıntı:
kısmi süreli çalışan biri için çalışmadığı günler eksik gün bildirim formunda kısmi istihdam olarakmı gösterilmesi gerekir...

Evet,
06-Kısmi istihdam

bende memurla konuştum gerekli evrakları götürdüm ama hiçbir ilerleme yok türmob bununla ilgili çalışma başlattı inşallah bir sonuç alınır yoksa cezaları cepten ödemek zorunda kalıcaz...2 ay geçmesine rağmen kendileride re'sen düzenlemedi daha onlarda ne yaptığını bilmiyor:(

Biz her ay ek10 un ekinde bütün kısmi veya çağrı üzerine çalışma sözleşmelerinin fotokopilerini ek10 servisine elden veriyoruz.bu zamana kadar bir problem çıkmadı.Zaten onlarda böyle istiyor.

neslisah ' Alıntı:

Iyi geceler,
Yapmis oldugun zaten dogru olandir. Ben de puantaj usulu isci calistiran bir firmam icin aynisini yapiyorum. Ve her ay ayni sozlesmeyi vermek gibi bir durum soz konusu degil. Zaten bu SGK'nin ic hizmet genelgelerinde de mevcut. Kaldi ki sadece bu durum icin degil, ornegin personel 3 ay raporlu bu durumda da her ay raporu eklemene gerek yok. Hatta diyelim raporu eklemeden eksik gunu gonderdin yine sana direkt ceza kesemez. Oyle ki resmi kurumdan alinmis ve bir ornegi de kuruma gonderilen rapor soz konusu. SGK memurlarının bu ve benzeri uygulamaları ile ilk kez karsılasmıyorum. Bahsettigin yazının bir benzeri de (ben istanbuldayım) fatih sgk'dan geldi bana. ama tavsiyem hic gidipte sozlu muhatap olma. kısa bir dilekce yaz. gonderdigin eksik gunun ve sozlesmelerinin fotokopisi ve posta alındısıyla cevapla.