Eksik Gün

öncelikle herkese kolay gelsin

2 gün istirahatri olan bi personel 2 günlük raporunuda getirdi.
Bu 2 günlük istirahat ücretini bildiğim kadarıyla sgk ödemiyor.
Ama işverende ödemek zorunda değil, 2 gün haklarından kesilecek ve eksik gün bildirimi yapılacak
maaşından kesmek istemezsem maaşını primini herşeyini tam yatırırsam bi sakıncası varmı ?
Eksik gün evraklarını sgk ya sonraki ayın 23 üne kadar götürüyorum ama sgk sisteme iş göremezlik olarak daha önce kayıt yapıyorum. Sisteme kayıt yaptığım zaman eksik gün göstermek zorundamıyım?

Ynt: eksik gün

Birde eksik günün sgk işgöremezlik kaydını (sgk sisteme) yapmazsam bi sakıncası varmı ?
12 mayısda raporu başlayan personelin eksik gün bildirimini 23 hazirana kadar EK-10 la bildireceğim.
Ama sgk sisteme kayıt yapma tarihide 23 hazirana kadarmı ? Yoksa mayıs raporunu mayıs bitmeden sisteme kayıt yapmammı gerekiyor ?

Ynt: Eksik Gün

2 gün istirahatı olan bir sigortalının mayıs ayı prim ödeme günü 31-2=29 gün olacaktır.Sigortalının ücreti aylık ödenmekte ise yine aylık ücret ödemesi yapar ve prim ödeme günü olaraak da 29 yerine 30 gün bildirirsiniz. SGK yönünden bir sakıncası yok. Ayrıca eksik gün bildirimi yapmaktan da kurtulmuş olursunuz. Ek-10 vermenize de gerek kalmaz.

Ynt: Eksik Gün

Merhabalar Seda hn.

İş mevzuatı ve hukuk kuralları temelinde düzene sokucu olduğu için ben farklı olarak şöyle düşünüyorum. Çalışan eğer 29 gün çalışmışsa sgk primleri çalışılan gün baz alınarak yatırıldığı için gerçekte çalışmayan bir kişiyi çalışıyormuş gibi göstermeniz etik olmayacaktır. (İlla parasını ödemek istiyorsanız mesai göstererek çözebilirsinz) Ve düşük ihtimal olsada 30 gün olarak sigortasını ödediğiniz işçiyi mesai saatleri içersinde 30 gün boyunca şirketinizde olduğunu onayladığınızdan dolayı raporlu olduğu süre içersinde suç işlerse işverenliğinize dönülebilir.