Eksik Gün

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Arkadaşlar merhaba, biliyorum forumda çok tartışıldı ama yine ikilemde kaldım; 10/02/2010 da çalışır raporu olan bir kişi için şubat ayı için kaç günlük prim ödenecek?

Ynt: Eksik Gün

2009/11 den 2010/3 e kadar raporlu olan biri için şubat eksik gün 30 olacak değilmi?

Peki arkadaşlar 28/02/2010 itibari ile çıkışını yapmam gereken bir kişi var. Bu firmanın şubat ayı sgk sını aldıktan sonra bu kişinin çıkışını yapabilir miyiz? Yani 10 günlük süre dolmadığı müddetçe, önce aylık bildirgeyi yapıp sonra işçi çıkışını yapmamda bir sakınca olur mu?

Önce aylık bildirgeyi yapmanızın bir sakıncası yoktur.Aylık bildirgede 28/02 çıkışını gösterdiyseniz, 10 günlük sürede işten ayrılma bildirgesini verebilirsiniz.

bir soru daha :) 9 gün raporlu 19 gün ücretsiz izinli bir çalışan için eksik gün bildirim formu ile birlikte işgörmezlik belgesinin yanında ücretsiz izinle alakalı bir evrak verilecekmi sgk ya?

Tabiki verilecek ücretsiz izin dilekçesini ekleyeceksiniz.Gerçi forumda daha önce eksik gün bildiriminde ücretsiz izin yerine puantaj kayıtları yazılması gerekiyor diye bişey okumuştum ama son durum nedir tam olarak bilmiyorum..Uygulamasını yapan arkadaşlarım yazacaklardır mutlaka...

Bildirgede ve eksik gün bildiriminde eksik gün nedeni Birden Fazla olarak belirtillmiş olmalı. Ek-10 eksik gün bildirim formu ekine, raporu ile personelin imzasını taşıyan ve tarih belirtilmiş ücretsiz izin dilekçesinin eklenmesi gerekir.
Ücretsiz izin yerine puantaj kayıtları ile ilgili yazıyı ben de forumda gördüm, ama bununla ilgili SGK'nın bir yazısını görmedim..

peki ya bir gün varsa , bizim bir çalışanımızın sadece 1 günü var ve 1 gün içinde 3 güne kıyırlır mı diye vijdan yapıyorum açıkcası. 29 gün sigorta gösterirsek ne olur.

gösteremezsiniz, ya mart ayına kaydıracaksınız (karşılıklı anlaşarak) yada 27 gün gözükecek.

sigorta müdürlüğünü aradım , e bildirge de problem yaratmazsa bizce sakınca yok dediler. e-bildirge de zaten bir sıkıntı yaratmaz ama ben yine de kontrol ettim. Yani sizin anlayacağınız 1 gün için şimdi 2 gün zarara sokmaya hiç gerek yok çalışanı.

bugun yok derler yarın şubat eksik günü var ve fazla gün bildirmişsin düzelt derler. kesecekleri ipc'de cabası.

haklısınız galiba , işçiyi zor duruma sokmayalım derken kabak bize patlamasın sonra. Peki son soru daha sayın nane , daha önce belirtmiştim sadece bir gün diye. 27 gün sigorta bildireceğim , buna karşılık normal olarak baktığnız zaman 3 gün sigorta kesilecek. Ama ben bir günlük ücretsiz izindir diye belge göndereceğim. Sonra da demesinler geri kalan 2 gün nerde diye. Ne yalan söyleyim artık herşeyi yaparken böyle yaparsak böyle mi olur , şöyle yaparsak şöyle mi olur acaba diye hep tereddütte kalıyor insan.

SGK yaptığı açıklamalarda parmak hesabı yaparak çalışılan günü aylık bildirime yazacaksınız dediğine ve 30'dan arta kalanında eksik gün olduğuna göre demeleri lazım. Ama malum sgk'nın sağı solu belli olmuyor. İki gündür sistem çalışıyor deyip topu eczacılara atanlar bugün çark edip yeni sistemlerinin kullanımını erteliyorsa gerisi ...