Eksik Ödeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BETA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selamlar sağlık ltd şti mükellef

ssk ya kesmiş olduğumuz 23.223,00 lik kdv dahil fatura kesmiştir ancak evrak hatasıdından dolayı ssk 19.617,00 tl . (ekstrede gözüken miktar). yatırmıştır. aradaki fark olan 3.606.00 ytl ne yapmamız gerekir

giderleştireceğiz. mi

cevap

Merhabalar;
Eğer gerçekten bu alacağınız varsa tahsil edebilirsiniz. Eğer faturayı yanlış düzenlediyseniz ve iptal edemiyorsanız onlardan bu işleme istinaden fatura nosu vs olan bir yazı alın ve Satış iskontoları hesabına atabileceğinizi düşünüyorum

benim görüşüme göre ssk dan para tahsilatı mutlaka banka yoluyla olmuştur.ssk ya durumunuzu anlatan , fatura tutarınızı ve tahsil ettiğiniz parayı eksik aldığınızı falan anlatan bir dilekçeyle başvurup, muhtemelen parayı geri vermezler, bu paranın ssk prim ödemeniz varsa ondan mahsup edilmesini isteyebilirsiniz.kolay gelsin

eksik ödeme

Selamlar;
SSK durduk yere eksik ödeme yapmaz. Faturanızı ya yanlış düzenlemişssinizdir veya sözleşmeden doğan bir farklılık olmuştur. Ödediği tutar kadarını kayıtlarına almıştır. Onların kayıtlarında dediğiniz kalan tutar kadar borç olduğunu sanmıyorum. önceki mesajımda yazdığım gibi işlem yapmanız doğrudur bence

SSK'nın ödeme yaparken 3.606-YTL gibi bir rakamın kesmesinde mutlaka bir nedeni vardır. Bunun nedenini araştırmanız gerekmektedir. SSK ödeme yaptığı gün ya bir vergi borcunuz ya da SSK prim borcunuz vardır Buna istinaden alacağınızdan kesmiş ve sizin adınıza ilgili kuruma ödeme yapmıştır. Medikal firmada çalışırken bu tür olaylarla karşılaşmıştım.