Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Elektrik ve Doğalgaz Faturalarının Muhasebe kaydı.
Merhabalar
Elektrik doğalgaz ve su faturalarının muhasebe kaydı nasıl yapılmalı kdv oranları nedir ?
Sizlerden ricam bana kıas bir örnek göstrebilirmisiniz ?
Saygılarımla.İyi GÜnler.
Ynt: Elektrik ve Doğalgaz Faturalarının Muhasebe kaydı.
320 değilde 329 olabilir normal satıcılardan ayırmak için...
neden 381
faturayı işlerken fatura tarihini dikkate alıyorum son ödeme tarihini değil
ayın 1 ine işlediğim faturayı ayın 25 inde bankadan ödüyorsam banka kayıtlarının düzgün olması için 381 kullanmak zorundayım şayet ödeme bankadan değilse işlediğiniz tarihte kasa ile kapatabilirsiniz...
bende bir şey sorabilir miyim bu faturalar ile akalalı,
Muhasebe eğitimim yok ve şuanki iş yerinde sabit giderleri benim hazırlamam gerekiyor fakat müşavirin bana gönderdiği mizanı bir türlü anlamadım. Hiç biri benim banka ekstresine dair kayıt ettiğim şekilde değil
329-01-022 ---GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
740-02-004 SU GİDERLERİ
Muhasebeci bu şekilde iki ayrı yerde bunları yazmış ama ne bir tanesi ile de rakamlar tutuyor ne iki tanesi ile. Acaba bunlar kayıt edilirken vergisi kdv si düşülerek mi ekleniyor ?
Bir de diğerlerinde de aynı ne maaşlar tuttu ne fuar giderleri ne de başka bir satır ? Neden olabilir. Müşavir Nisan mizanında Ocak- Nisan arası olur dedi ona göre toplam alıyorum