Emekli Maaşı

eşinin vefatı nedeni ile 340 ytl. emekli maaşı alan bir kadının 525 ytl emekli maaşı alan babası da vefat ettiği zaman bu kadın her iki maaşı birden alabilirmi. ölen kişi için mahkemeden veraset ilamı çıkarıldı. orda da belirtildiği üzere diğer 2 çocuğu evli. dul olan bu kadının alacağı maaş hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim. saygılarımla. mithat çelik.

!!!

1479 S.Bagkur Kanunu
Madde 46 – Sigortalının dul eşi evlenirse aylığı kesilir. Aylığın kesilmesine yol açan evlenme son bulunca aylık yeniden bağlanır. Sonraki eşinden de aylık almaya hak kazanan dul eşe bu aylıklardan fazla olanı ödenir.

(Değişik : 24/8/2000 -KHK- 619/22 md.; İptal: Ana.Mah.nin 26/10/2000 tarih ve E.:2000/61, K.:2000/34 sayılı Kararı ile; Değişik: 24/7/2003-4956/24 md.) Sigortalının kız çocuklarına bağlanan aylıklar, bu Kanun ile diğer sosyal güvenlik kanunları kapsamında çalışmaya başladıkları veya evlendikleri tarihi takip eden aylık ödeme tarihinden itibaren kesilir. Aylığın kesilmesine yol açan nedenlerin ortadan kalkması halinde, bu Kanunun 45 inci maddesinin ikinci fıkrasının ( c ) bendi hükmü saklı kalmak şartıyla, bu tarihi takip eden aylık ödeme tarihinden başlanarak yeniden aylık bağlanır. Ancak evliliğin son bulması ile kocasından da aylık almaya hak kazanan kız çocuklarına bu aylıklardan fazla olanı ödenir.(2)
Sn...
Sorunuzun yanıtı kırmızı ile işaretlenmiştir.

Sayın turk_bey;

Buna benzer bir durum yakın akrabamda da söz konusu yardımınızı bekliyorum.

Kadın tarım bakanlığına bağlı süt fabrikasında çalışıyor.Koçası Bağ-kur dan emekli maaşı alıyordu.Koça bu yakın zamanda vefat etti.Kadın çalıştığı halde ve dul kaldığı sure zarfında eşinin emekli maaşını alabilir mi?

!!!

Sn.Andaç

Kocasının ölümü ile dul kalan eş tekrar evleninceye kadar maaş almaya devam edeceği gibi kendisininde emekli olması halinde her iki maaşı da almaya devam eder. Şu an çalışıyor olması kocasından dolayı emekli maaşı alması engel değildir.

saygılar

teşekkürler arkadaşlar ama;

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınıza, ancak benim demek istediğim tam olarak şu; kocası öldüğü için onun maaşını almaya devam eden dul bir kadının emekli maaşı almakta olan bir babası var. babası da öldüğü zaman bu dul kadın, hem kocasından almakta olduğu maaşı, hem de babası öldüğü için onun emekli maaşını alabilirmi. iki maaşı birden almaya hak kazanırmı. ? teşekkürler.

Yetim ayrığı yani anne babasından gelen aylık bu başkadır.

Eğer hiçbir sosyal güvenlik kurumundan maaş almıyorsa tabi alabilir.( ki şimdi 2007 de geçerli değil eskiler almaya devam edecek emekl sandığından babası emekli ise alabilr)

Biri dul maaşı diğeri yetim aylığı olarak geçer.

Aynen benim ablam hem babasından hem kocasından emekli aylığı alıyor ve benim emekli aylığımı bile geçmekte Ama ben kendim ssk dan emekli olduğumdan sadece kendi emekli maaşımı almaktayım.içiniz rahat etsin çok iyi biliyorum