Emekli Olamadı / Çıkışı verilecek ? Nasıl Olacak Şimdi ?

nirvana3482

Katkı Sunan Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Bir çalışanımız emeklilik hakkı için bölge çalışmaya başvuruda bulun du emeklilik işlemleri için çıkışını sgk ya bildirdim.(10 Gün için de ) Hesap Fişi düzenledim İnternetten bildirdim.

Şimdi bu çalışan emekli olamadığını dile getirdi yerine başka biri alındı çalışan şimdi işe geri alma durumu söz konusu değil fakat kıdem +ihbar hak etmiş oluyor bu durum da fakat çıkışını Emeklilik olarak yapmamam lazım çıkış bilgilerini de değiştirmem mümkün değil ne yapmam gerekiyor şim di ??? ??? ??? ??? ???

Doğrusu bu işlemin ne olması gerekiyor.

Ynt: Emekli Olamadı / Çıkışı verilecek ? Nasıl Olacak Şimdi ?

Emekli olamayışının sebebi nedir?
Emeklilik için gerekli olan hizmet süresi dolmuşmuydu?
Dolmuştu ise sizin yaptığınız doğrudur.

Doğum Tarihi : 03/05/1955

Sigorta Başlangıç Tarihi :01/08/1994

Toplam Prim Ödeme Gün sayısı :5440

İhtiyarlıktan Emekli Olamazsın Demişler.

hesaplamanı aşağıdaki linkten yapabilirsin.
http://app2.ssk.gov.tr/nezaman/sskform1.jsp

bu durumda çıkış kodunu yanlış yapmış oluyorsun.düzeltme yoluna gitmelisin.

SGK Dosya memuruyla görüş,sevhen yanlış yaptığını dilekçe ile düzeltme yoluna gidip gidemeyeceğini araştırın derim.Belki bir ihtimal.

Merhaba serpil hanım,

SGK linkten Emeklilik hesaplamasını yaptım emekli olabileceğini yaştan diyor.Zaten bunu görmeseydim çıkışını vermezdim ihtiyarlıktan emekli olamazsıın demişler.Önce olabilirsin demişler karışık bir konu

Tabi beni ilgilendiren konu emekli olarak bildirimini yaptım fakat şimdi ihtiyarlıktan emekli olamıyorsun deyince yapacağım işlem doğal olarak değişiklik gösteriyor.Yasal olarak 10 gün için de çıkışını iptal edebilirim fakat şuan için bu durum söz konusu değil gibi gözüküyor.

internetten emekliler için hesap fişi dolduulmamasının veya kuruma işveren tarafından gönderilmemesinin cezası var mıdır?