fonradar

Emekli Olmadan İşten Çıkanın Kıdem Tazminatı

Üyelik
1 Ara 2005
Mesajlar
7
SEVGİLİ ARKADAŞLAR BENİM BİR SORUM OLACAK.ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

17.09.2005 TARİHİNDE EMEKLİ OLMAK AMACIYLA İŞYERİNDE EMEKLİ OLMAK İÇİN İSTİFA EDEN BİR ÇALIŞANIM DAHA SONRA SSK TARAFINDAN EMEKLİLİĞİ HAKETMEDİĞİNİ SOYLEYEREK GERİ GÖNDERMİŞTİR. ANCAK BU KİŞİ SON ZAMANLARDA EMEKLİ OLACAĞIM DİYE ÜRETİMDE İŞİ YAVAŞLATTIĞI VE SAVSADIĞI İÇİN TEKRAR İŞE ALMADIM.( YANİ İYİ BİR İNTİBAYLA İŞTEN AYRILMADI) ŞİMDİ

1- BU KİŞİYE EMEKLİ OLMADIĞI HALDE KIDEM TAZMİNATI ÖDEMEM GEREKİRMİ
2- TEKRAR İŞE ALMAK ZORUNDAMIYIM.
3- İLERLEYEN BİR TARİHTEDE EMEKLİLİK BELGESİNİ GETİRİRSE YİNE DE KIDEM ÖDEMEK ZORUNDA KALIRMIYIM.
 
Merhaba,

Mesajlarda büyük harf kullanmak kurallara aykırı.

İşçinizin istifasında "emeklilik nedeniyle" istifa ediyorum gibi bir ibare yer alıyor mu ?
 
öncelikle şu büyük küçük harf olayı neyi değiştirdiğini anlamış değilim.önemli olan içerik değilmidir.eğer yanlışsam düzeltirseniz sevinirim.

- evet bu kişi emekli olacağım diye istifa dilekçesini aldım ama bu kişi bana herhangi bir emekli olduğuna dair sonradan evrak getirmedi.
kaldıki ssk daki memur bana yanlışlık yaptıklarını ve basit bir evrakla kendi el yazısyla tekrar işe almam konusunda bir kagıt yazmış.bende daha önce belirttiğim gibi üretimde iyi bir intiba bırakmadığı için tekrar işe almadım.

ben emekli olduğuna dair ssk dan resmi evrak getiremediği için kıdem hakedemeyeceğini düşünüyorum.
 
1)emeklilik dolayısıyla istifa eden kişi hak kazandığına dair belgeyi getiremezse kıdem ödenmez.ödenirse kkeg olur
2)hayır
3)kanımca istifa ettiği tarihte kıdem tazminatına hak kazanıyorsa ödenmesi gerekir.
 
Merhaba,

İşten çıkardığınız bir işçyi tekrar işe almaya mecbur değilsiniz. Ve size emeklilikle ilgili belgeleri getirmediği için kıdem haketmez.
 
Form kurallarında belirtilen hususlara uymak hepimiz için gerekliliktir.İnternette yapılan yazışmalarda bir genel kural vardır. Büyük harf (bağırmak ) demektir. Normal bir yazı yazarken büyük harf mi kullanıyorsunuz? veya gazete de bir makale büyük harfle mi yazılıyor?
 
SERDAR ÖZDEMİR' Alıntı:
öncelikle şu büyük küçük harf olayı neyi değiştirdiğini anlamış değilim.önemli olan içerik değilmidir.eğer yanlışsam düzeltirseniz sevinirim.

Merhaba,
İçeriğin önemli olduğu görüşüne katılıyorum. Bu forumda zaten içerik olarak boş diyebileceğimiz mesaj yazılmaz.
Büyük harfle ilgili olarak ise birkaç nedeni aşağıya yazdım.
1- Tamamı büyük harfle yazılan mesajların okunması ve anlaşılması daha zordur.
2- İnternette büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir.


Buradan itibaren yazdıklarım sadece yeri geldiği için yazdığım, bu mesajla veya mesaj sahibiyle ilgisi olmayan kişisel görüşlerimdir.

3- İmla kurallarına uymayan mesajlar anlaşılamamakta, hatta yanlış anlaşılmalara neden olmaktadır. Yanlış yere konulan bir virgül anlamı değiştirmeye yetmektedir. ("Oku adam ol.. olma" şeklinde bir cümlemiz vardır. Bu cümle bir virgülün anlamda yaptığı değişikliğe en güzel örnektir.)
4- Paragraf düzenine uymayan, çok uzun mesajlar aynen imla kurallarına uyulmamış mesajlar gibi anlaşılamamaktadır.
5- En önemlisi ise, bu forumun (bazı arkadaşların yazdığı gibi "Form" değil) üyeleri, toplumda örnek olması gereken eğitim düzeyi yüksek insanlardan oluşmaktadır. Bu insanlarında yukarıdaki maddelerde yazdığım nedenlerden dolayı, bu kadar basit bir kurala uymaması düşünülemez.
 
"DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN"
serdar bey sigortalı personel emeklilik nedeniyle işten ayrılmadan önce ssk dan emeklilik nedeniyle kıdem tazminatını talep etmeye müstehaktır yazısını getirmesi gerekiyor o yazı gelmeden personel çıkışı yapamazsın insanlık halidir yılların verdiği bir yorgunluk olunca insan ister istemez bir rehavete kapılabiliyor sadece buna dayanarak personeli kıdem tazminatı hakkından mahrum bırakamazsınız.
 
Emekli başvurusu yaparak,3600 gün ve 15 yıl sigortalılık süresi olan veya normal 25 yıl 5000(yeterli gün) emekliği hak etdiği anlaşanlara kurum tazminatı alma yazısı verebilir.özellikle 3600 gün ve 15 yıl sigortalık süresine tazminat yazısı verme ile ilgili yargı kararları mevcut.
ssk çalışanıza tazminat alma yazısını vermesi gerekirdi.asıl başvuru bu yönde olmadığı için,yeniden işe başlaması için işyerine göndermiş olabilir.
tazminat ödemek için süre 15 yıl 3600 yaşlılık hak etmesi dahi yeterli
görülüyor.
 
Sn : Özdemir

Sn: Aktürk'ün görüşünü destekliyorum.
ilave edeceğim tek şey bahsekonu işçi ile işverenin uzlaşarak konuyu tatlıya bağlamalarıdır. işçi arkadaşımızın olayı yargıya taşıması halinde işvereninin maddi açıdan büyük kayıpları olacağı düşüncesindeyim.
benzer olayları yaşadım.

saygılarımla



-----------------------------------
Okuduklarımdan çok ; Yaşadıklarımdan
Öğreniyorum.
 
Üst