Emeklilik Başvuru Sgk

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, bir vakfın tek çalışanı 24/06/2025 itibariyle emeklilik nedeniyle işten ayrılacak. Bu kişinin emeklilik başvurusu yapması için çıkışın sisteme düşmesi yani haziran ayı sgk sının yapılması gerekiyormuş. Mayıs muhtasar sgk yı 1 temmuzdan itibaren girebileceğimize göre bu kişinin bir aylık emekli maaşı eksik yatmış olacak. Haziran bitmeden başvuru yapabilmesi için bir yol var mıdır?

Merhaba
24 Haziran da emeklilik sebebiyle işten çıkışını verdiğinizde sistemden gözükür. MuhSGK yı beklemenize gerek yoktur.
Çalışan 24 haziran da SGK ya gidip o gün başvurusa emekli olduğunu garanti altına alsın. SGK müdürlüğünden telefon açsın ondan sonra çıkışını hemen verin
Çalışan da çıkışınıza istinaden hemen ilgili müdürlükten emeklilik dilekçesini verebilir

Bu kişinin tam 7000 güne ihtiyacı varmış ve çalışma günü de 7000, sigortadan demişler ki, hazirandan da mutlaka eklensin ki başvurunuz geri dönmesin.

Emeklilik başvurusu yaptığı anda tüm günlerin görünmesi gerekiyormuş. Böyle durumlarda (bi şekilde aylık bildirge yapılmadan lazım olduğunda, ör. sağlık, yapılabiliyordu ama nerden olduğunu hatırlayamadım ve netten bulamadım. Bunu bilen biri varsa yazabilir mi?

Emeklilik başvurusu yaptığı anda tüm günlerin görünmesi gerekiyormuş. Böyle durumlarda (bi şekilde aylık bildirge yapılmadan lazım olduğunda, ör. sağlık, yapılabiliyordu ama nerden olduğunu hatırlayamadım ve netten bulamadım. Bunu bilen biri varsa yazabilir mi?
e-Bildirgeden hesap fişi kesseniz işinizi görür alsında.. Aradığınız o ise..