Emeklilik Hakkında

annem 01.01.1960 doğumlu 15.01.1995 ten bu yana kesintisizi bağkur ödüyoruz.

1: bu şartlarda ne zaman emekli olabilir?
2: ssk ya geçiş yaparsak emeklilik tarihinde bi değişiklik olurmu?

konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın

Ynt: Emeklilik Hakkında

Bağ-Kur (4/b) kapsamında kısmi emeklilik için 5400 prim gün sayısı ile (tamamlanmış) 56 yaşını doldurunca emekli olur. Bugünden itibaren prim ödemesine son verip yaşını da bekleyebilir.
Tam emeklilikte 7200 gün (20 yıl) prim ödemesini tamamlayarak emekliliğe hak kazanır. Bu durumda yaş sınırı 54 olur. Bu yaş da prim ödeme süresi içinde tamamlanır.

teşekkür ederim.

peki ssk ya geçiş yaparsak bize bi faydası olurmu ?

kısmi emeklilik te maaş dahamı düşük oluyor bide?

SSK şartları ile emekli olmak için 3,5 yıl SSK kapsamında çalışarak 15.01.2015 tarihinde emekli olabilir. SSK şartları ile kısmi emeklilik için yine 3,5 yıl çalışarak 58 yaşını tamamlaması gerekir.
Kısmi emeklilik ile tam emeklilik arasında maaş açısından fark yoktur. Her iki emeklilikte asgari prim gün sayısı açısından fark olmaması halinde bu geçerlidir. Ancak birinin diğerinden fazla prim gün sayısı varsa (Asgari prim gün sayısının üzerinde) doğal olarak maaş da farklı olacaktır.

sezer ' Alıntı:
SSK şartları ile emekli olmak için 3,5 yıl SSK kapsamında çalışarak 15.01.2015 tarihinde emekli olabilir. SSK şartları ile kısmi emeklilik için yine 3,5 yıl çalışarak 58 yaşını tamamlaması gerekir.
Kısmi emeklilik ile tam emeklilik arasında maaş açısından fark yoktur. Her iki emeklilikte asgari prim gün sayısı açısından fark olmaması halinde bu geçerlidir. Ancak birinin diğerinden fazla prim gün sayısı varsa (Asgari prim gün sayısının üzerinde) doğal olarak maaş da farklı olacaktır.

çok teşekkürler valla kimseden bu kadar net bi cevap alamamıştım.

bu durumda bağkurda olsa ssk da olsa aynı tarihte emekli olacak o zaman.değişiklik yapmanın gereği yok.

tekrar kolay gelsin.

şimdi dün bişey duydum annemle aynı durumda olan biri ssk ya geçiş yapıp doğum borçlanması için müracat etmiş.

1:bağkurlular doğum borçlanması yapabiliyormu?
2:şimdi annemi ssk ya geçiş yapsak böyle bi hakkımız olurmu?
3:birde doğumlar işe başlamadan önce bunun hükmü nedir?

şimdiden teşekkürler

Merhaba,
Benim de bir sorum olacak. Son bir sene içinde kullanılan ücretsiz izinlerin emekli maaşı hesaplamasında bir etkisi olur mu?

hepaestus ' Alıntı:
tekrar kolay gelsin.

şimdi dün bişey duydum annemle aynı durumda olan biri ssk ya geçiş yapıp doğum borçlanması için müracat etmiş.

şimdiden teşekkürler
Bağ-Kur kapsamında doğum borçlanması yapılamıyor. Ancak, SGK çok geniş kapsamlı bir doğum borçlanması genelgesi hazırlıyor, yakında yayınlanacak. Bu genelgenin içinde doğum yapan kadınlara borçlanma için çok kolaylıklar sağlanacağı duyumu var. Örnek; sigortalı olmadan önce doğum yapan kadınlara bu hak tanındı. Buna benzer kolaylıklar içinde belki Bağ-Kur kapsamında çalışanların da yararlanması olabilir. Bekleyelim...

aysea ' Alıntı:
Merhaba,
Benim de bir sorum olacak. Son bir sene içinde kullanılan ücretsiz izinlerin emekli maaşı hesaplamasında bir etkisi olur mu?
Ücretsiz izin günleriniz emeklilik hesabında dikkate alınmaz. Bu nedenle maaşta düşme söz konusu olur.

Sayın Sezer,
cevabınız için çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin, saygılarımla.

sezer ' Alıntı:
hepaestus ' Alıntı:
tekrar kolay gelsin.

şimdiden teşekkürler
Bağ-Kur kapsamında doğum borçlanması yapılamıyor. Ancak, SGK çok geniş kapsamlı bir doğum borçlanması genelgesi hazırlıyor, yakında yayınlanacak. Bu genelgenin içinde doğum yapan kadınlara borçlanma için çok kolaylıklar sağlanacağı duyumu var. Örnek; sigortalı olmadan önce doğum yapan kadınlara bu hak tanındı. Buna benzer kolaylıklar içinde belki Bağ-Kur kapsamında çalışanların da yararlanması olabilir. Bekleyelim...

anladım teşekkürler.cevabınız için peki söylediğim gibi ssk ya geçiş yapınca böyle bişey mümkünmü?
dün duyduğum şey böyleydi ssk ya geçiş yapıp sonra mahkeme kararıyla doğum borçlanması yapıcaklarını söylediler mümkünmü?

anladım teşekkürler.cevabınız için peki söylediğim gibi ssk ya geçiş yapınca böyle bişey mümkünmü?
dün duyduğum şey böyleydi ssk ya geçiş yapıp sonra mahkeme kararıyla doğum borçlanması yapıcaklarını söylediler mümkünmü?
Doğum borçlanması yapmak isteyen Bağ-Kur?lu önce 4/a sigortalısı olarak bir işyerinde işe başlayabilir, sonra da SGK?ya doğum borçlanması için başvurabilir. Ret cevabı alınması halinde yargı yoluna gidilebilir.
Ancak, doğum borçlanması konusunda açılan davaları kaybeden SGK, yakın zamanda bir düzenlemeye gidecektir. Bu bakımdan yargı sürecine katlanacağınıza bekleme sürecine katlanmanız daha akılcı olur derim.

sezer ' Alıntı:
Doğum borçlanması yapmak isteyen Bağ-Kur?lu önce 4/a sigortalısı olarak bir işyerinde işe başlayabilir, sonra da SGK?ya doğum borçlanması için başvurabilir. Ret cevabı alınması halinde yargı yoluna gidilebilir.
Ancak, doğum borçlanması konusunda açılan davaları kaybeden SGK, yakın zamanda bir düzenlemeye gidecektir. Bu bakımdan yargı sürecine katlanacağınıza bekleme sürecine katlanmanız daha akılcı olur derim.

sanırım bu genelge haftaya yayınlanacakmış.inşallah hayırlı bi haber çıkar bağkurlular içinde ama biraz zor gibi.ssk ve emekliği sandığına tanınan ayrıcalklarda imkanlar bağkur ödeyenlerin faydalanamaması çok tuhaf gerçekten.

velevki bu yasa çıktı ssk ya geçiş yapsak bile 3,5 yıl şartı isterler heralde:)

1-) Bağ-kur'lu olanlara doğum borçlanması hakkı yok..

2-) Borçlanma için doğumdan önce sigorta şart..

evet arkadaşlar sanırım genelge yayınlandı değilmi şimdi bi muhasebeci arkadaşla görüştüm yılbaşından sonra bağkurdan çıkın ssk ya giriş yapın ve müracat edin doğum borçlanması için diyo red edilir diyo mahekemeyle kazanırsınız diyor. bu durumda olan kişiler varmı bildiğiniz birde dediğim gibi çocukların hepsi bağkura başlamadan önce. birde isterseniz prim ödemeyi bırakın dedi 15 tam yılı doldurmuş zaten 55 yaşında emekli olabilir dedi.