sezer ' Alıntı:SSK şartları ile emekli olmak için 3,5 yıl SSK kapsamında çalışarak 15.01.2015 tarihinde emekli olabilir. SSK şartları ile kısmi emeklilik için yine 3,5 yıl çalışarak 58 yaşını tamamlaması gerekir.
Kısmi emeklilik ile tam emeklilik arasında maaş açısından fark yoktur. Her iki emeklilikte asgari prim gün sayısı açısından fark olmaması halinde bu geçerlidir. Ancak birinin diğerinden fazla prim gün sayısı varsa (Asgari prim gün sayısının üzerinde) doğal olarak maaş da farklı olacaktır.
Bağ-Kur kapsamında doğum borçlanması yapılamıyor. Ancak, SGK çok geniş kapsamlı bir doğum borçlanması genelgesi hazırlıyor, yakında yayınlanacak. Bu genelgenin içinde doğum yapan kadınlara borçlanma için çok kolaylıklar sağlanacağı duyumu var. Örnek; sigortalı olmadan önce doğum yapan kadınlara bu hak tanındı. Buna benzer kolaylıklar içinde belki Bağ-Kur kapsamında çalışanların da yararlanması olabilir. Bekleyelim...hepaestus ' Alıntı:tekrar kolay gelsin.
şimdi dün bişey duydum annemle aynı durumda olan biri ssk ya geçiş yapıp doğum borçlanması için müracat etmiş.
1:bağkurlular doğum borçlanması yapabiliyormu?
2:şimdi annemi ssk ya geçiş yapsak böyle bi hakkımız olurmu?
3:birde doğumlar işe başlamadan önce bunun hükmü nedir?
şimdiden teşekkürler
Ücretsiz izin günleriniz emeklilik hesabında dikkate alınmaz. Bu nedenle maaşta düşme söz konusu olur.aysea ' Alıntı:Merhaba,
Benim de bir sorum olacak. Son bir sene içinde kullanılan ücretsiz izinlerin emekli maaşı hesaplamasında bir etkisi olur mu?
sezer ' Alıntı:Bağ-Kur kapsamında doğum borçlanması yapılamıyor. Ancak, SGK çok geniş kapsamlı bir doğum borçlanması genelgesi hazırlıyor, yakında yayınlanacak. Bu genelgenin içinde doğum yapan kadınlara borçlanma için çok kolaylıklar sağlanacağı duyumu var. Örnek; sigortalı olmadan önce doğum yapan kadınlara bu hak tanındı. Buna benzer kolaylıklar içinde belki Bağ-Kur kapsamında çalışanların da yararlanması olabilir. Bekleyelim...hepaestus ' Alıntı:tekrar kolay gelsin.
şimdi dün bişey duydum annemle aynı durumda olan biri ssk ya geçiş yapıp doğum borçlanması için müracat etmiş.
1:bağkurlular doğum borçlanması yapabiliyormu?
2:şimdi annemi ssk ya geçiş yapsak böyle bi hakkımız olurmu?
3:birde doğumlar işe başlamadan önce bunun hükmü nedir?
şimdiden teşekkürler
Doğum borçlanması yapmak isteyen Bağ-Kur?lu önce 4/a sigortalısı olarak bir işyerinde işe başlayabilir, sonra da SGK?ya doğum borçlanması için başvurabilir. Ret cevabı alınması halinde yargı yoluna gidilebilir.anladım teşekkürler.cevabınız için peki söylediğim gibi ssk ya geçiş yapınca böyle bişey mümkünmü?
dün duyduğum şey böyleydi ssk ya geçiş yapıp sonra mahkeme kararıyla doğum borçlanması yapıcaklarını söylediler mümkünmü?
sezer ' Alıntı:Doğum borçlanması yapmak isteyen Bağ-Kur?lu önce 4/a sigortalısı olarak bir işyerinde işe başlayabilir, sonra da SGK?ya doğum borçlanması için başvurabilir. Ret cevabı alınması halinde yargı yoluna gidilebilir.anladım teşekkürler.cevabınız için peki söylediğim gibi ssk ya geçiş yapınca böyle bişey mümkünmü?
dün duyduğum şey böyleydi ssk ya geçiş yapıp sonra mahkeme kararıyla doğum borçlanması yapıcaklarını söylediler mümkünmü?
Ancak, doğum borçlanması konusunda açılan davaları kaybeden SGK, yakın zamanda bir düzenlemeye gidecektir. Bu bakımdan yargı sürecine katlanacağınıza bekleme sürecine katlanmanız daha akılcı olur derim.