Emeklilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sl75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Doğum Yılı : 1972
hizmet başlangıcı : 1990
ihtiyarlık başvuru tarihi : 2009

böyle bir çalışan var. ihtiyarlık müdürlüğüne başvuruyor. vermiş olduğu dilekçe talebine verilen cevap aynen şöyle;

müracatınız üzere dosya tetkikinizde hizmet başlangıç tarihinizin 01.04.1990 olduğu ve 30.05.2009 tarihine kadar adınıza
ssk çalışma prim gün sayısı : 4643
x : 0
toplam prim gün sayası : 4643 mevcut olup

506 sayılı kanunun geçici 81.maddesinin B-C Bendlerine istinaden
15 yıl
60 yaş
3600 gün
şartlarını yerine getirmeniz halinde 1.8.2032 tarihinden sonra tahsis müracaatında bulunabilirsiniz.

(altta birde not var )
NOT: 1475 sayılı kanunun 14.Maddesi gereği
kıdem tazminatı almaya hak kazanmıştır

yazı aynen bu şekilde
bu adamın bizden tazmınat alması için 2032 yılına kadar çalışmadan beklemesi mi gerekiyor
eğer çalışırsa biz verdiğimiz tazminatı geri isteyebilirmiyiz ?

şimdiden cevaplar için çok teşekkürler

Ynt: Emeklilik

Şuan için sizden tazminatını alıp hizmet akdini fesh edebilir.Daha sonra işe tekrar alıp almamak sizin insiyatifinize kalmış.

sercan ' Alıntı:
Şuan için sizden tazminatını alıp hizmet akdini fesh edebilir.Daha sonra işe tekrar alıp almamak sizin insiyatifinize kalmış.

hayır ben işe geri almaktan bahsetmiyorum. ben bu şartlarda bu şahısa kıdem tazmınatını verdikten sonra bu şahıs başka bir işte yeniden çalışmaya başlarsa benim verdiğim tazmınatı geri almam gibi bir sonuç doğarmı doğmazmı?

Hayır alamazsınz.Kişi Kıdem tazminatını haketmiş.Sizden talep edebilir.Bundan sonra başka yerde çalışıp çalışmamak onun bilceği iş.

sercan ' Alıntı:
Hayır alamazsınz.Kişi Kıdem tazminatını haketmiş.Sizden talep edebilir.Bundan sonra başka yerde çalışıp çalışmamak onun bilceği iş.

ya nası olur bu düzenlemenin amacı, prim ödeme ve sigortalılık süresi yönünden emeklilik hakkını kazanmış olsa da, diğer bir ölçüt olan emeklilik yaşını beklemek zorunda olan işçilerin, bundan böyle çalışma olmaksızın işyerinden ayrılmaları halinde kıdem tazminatı alabilmelerini sağlamak için değilmi ?

Sigortadan verilen yazıda açıkça yazıyor hak ettiği.Anladığım kadarıyla siz ödemek istemiyorsunuz belkide haklı nedenleriniz var ama kişinin hakkı bu.Kanun böyle...