uyumsoft

Emeklilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan büşra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba
1966 doğumlu kadın bir yakınım 01.12.1988 tarihli ssk girişi var ssk da 540 günü var.
20.03.1996 tarihinde şirket ortaklığından dolayı bağkur girişi var.13 yıl 5 ay 11 günü de bağkurdan var.
bağkurda kalsa kaç yaşında, ne zaman, ne kadar daha prim ödiyerek emekli olur.
ya da şirket ortaklığından ayrılıp ssk ya geçip en az 1280 gün prim öderse burdan hangi koşullarda emekli olur?
teşekkürler

Ynt: emelilik

SSK kapsamında emekli olabilmesi için 45 yaş, 5300 gün, 20 yıl sigortalılık süresi gerekir. Gün ve sigortalılık süresi tamamlanmış. Bağ-Kur kapsamından çıkıp, SSK kapsamında 1260 gün çalışır ise 45 yaş da kendiliğinden tamamlanır. 1260 gün SSK kapsamında çalışıp emeklilik talebinde bulunabilir.

Ynt: Emeklilik

selamlar.. benim 11 yıl 5 aylik bagkur primim var.şuan çalişiyorum.3733 gün sskta ödenmiş primim var. bagkur günlerimi sskya aktarmak istiyorum.. mümkün müdür? yardımcı olursanız sevinirim.. emekli olabilir miyim..?

Ynt: Emeklilik

Bağ-Kur prim günleri emekli talep formunda belirtildiği taktirde birleştirilir. Bu talebi şimdiden yapmanın bir yararı olmaz. Emekli olacağınız tarihi hesap etmek için SSK ve Bağ-Kur giriş çıkış tarihlerinizi, doğum tarihinizi, askerlik bilgilerinizi açık olarak belirtmeniz gerekir.