Emeklilik!..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evremm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar...

Benim bir kişiyle ilgili ne zaman emekli olabileceğine dair yardıma ihtiyacım var.

Söz konusu kişi 1949 doğumlu. Ssk başlangıcı 1979 ve 1213 günlük ssk primi var. Daha sonra bağkurdan 2717 gün prim ödemiş ve bağkurluluğu da sona ermiş. Şu aşamada en erken hangi kurumdan emekli olabilir?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ynt: Emeklilik!..

Tam tarihli olarak:
Doğum,SSK başlangıç, SSK bitiş, Bağ-Kur başlangıç, Bağ-Kur bitiş tarihlerini ve de bay mı bayan mı olduğunu bildirmez iseniz, sorunuza yanıt alamazsınız.

Merhaba Ben 1954 Doğumluyum Ve Erkeğim. 1997'de Sigortalı Olarak İşe Başladım.Toplam SSK Günüm 2.498.2009 'un Mart Ayında Sigortam Sona Erdi. 2009 'un Nisan Ayında İse İsteğe Bağlı Bağkur'a Geçtim. Ordaki Günüm De 221 Gün. Askerliğimide Saydırttım. Sizce Ne Zaman Emekli Olurum...

2498 gün SSK+askerlik borçlanması gün sayısını, İsteğe Bağlı ödeme ile 3600 güne tamamlayıp ödemeyi dondurun. Ödeme yapmadan bekleyip, 58 yaşını tamamladığınız gün emeklilik için başvurun.

farukalin ' Alıntı:
Merhaba Ben 1954 Doğumluyum Ve Erkeğim. 1997'de Sigortalı Olarak İşe Başladım.Toplam SSK Günüm 2.498.2009 'un Mart Ayında Sigortam Sona Erdi. 2009 'un Nisan Ayında İse İsteğe Bağlı Bağkur'a Geçtim. Ordaki Günüm De 221 Gün. Askerliğimide Saydırttım. Sizce Ne Zaman Emekli Olurum...
Benim Askerliğimden Kaç Gün Eklenir.

"Askerliği saydırdım" dediğinize göre (18 ay) 540 gün borçlanma işlemini ve ödemesini de yapmış olmalısınız. Askerlik borçlanması haricinde SSK gününüz 2498 olarak değerlendiriyorum. 2498 gün SSK+540 gün Askerlik borçlanması+210 gün Bağ-Kur. (Nisan/2009 ayında başladığınıza göre) toplamı 3248 gündür. Bu durumda Bağ-Kur ödemenizi yaklaşık Ekim/2010 ayı sonunda kapatmalısınız. O tarihe yaklaştığınızda bu 3 ödemenin toplamı 3600 gün olacak şekilde kontrol ediniz ve 3600 gün tamamlanıncaya kadar ödemeye devam ediniz. 58 yaşı tamamlayınca da emekli başvurunuzu yapınız.