Emeklilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebruöz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebruöz

Katkı Sunan Üye
1963 doğumlu 01/05/1981 işe girişli ve 1275 günü olan ablamn malulen emekli olmasını istiyoruz
rahatsızlığından dolayı nerelere başvurmamız gerekiyor ya da olabilir mi?

Ynt: Emeklilik

önce 1800 güne tamamlamanız gerekir priminizi
tamamladıktan sonra
sgk ya gideceksiniz sizi tam teşekküllü hastaneye rapor için sevk edecekler eğer malul derecesi %60 ve üzeri ise
malulen emekli olabilirsiniz

kolay gelsin...

bi tanıdığımız günü dolmadan ve yaşı tamamlamadan ileride alacağı emekli maaşından kesilerek emekli gününü dolduracağını duydum ama böyle bişey olablir mi?

rüyasında görmüş heralde
o zaman herkes ilerideki emeklilik maaşından şimdiden primlerini ödesinler
zaten emeklilik maaşı 600 civarı prim 200 civarı
kafadan aylık 400 civarı maaş kalır
yok böyle bişey

Öncelikle herkese işlerinde kolaylıklar dilerim. Eğer yardımcı olabilirseniz bir sorum olacaktı. 20.12.1957 doğumlu annem 01.01.2000 yılında BAĞ-KUR 'lu olarak prim ödemeye başladı. 8 yıl 9 ay prim ödedi. Ağustos ayı itibari ile SSK'lı olarak prim ödemekte. Emekli oabilmesi için Kısmı ya da tam SSK da ne kadar prim ödemeli ve ya ne kadar prim ödeyip kaç yaşına kadar beklemelidir. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
Annenizin bağkurdan 3150 günü var, ssk dan emekli olması için 1260 gün prim ödemesi gerekli. 58 yaşını tamamladığı 20.12.2015 tarihinde emekli olur.(Gün sorunu yok 3600 gün yeterli, daha önce bağkurlu olduğu için 1260 gün ssklı çalışması gerekiyor.)

herkese slm. ben ssk dan malulen emekliliği hak kazandım. ancak 1993 yılı ve sonrasına ait 44 aylık bağkur prim borcum çıktı. bu yüzden emekli olamıyorum. bağkur borcumu sildirme imkanım varmı? ben 7 eylülde ssk ya başvurmuştum, bu tarihten itibaren emekli maaşım işliyomu? şu an çalışamamaktayım, bağkurun çıkardığı 7.500 liralık borcu ödeme imkanımda yok. cevaplarsanız memnun olurum. teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

Merhaba,
Sayın Haydın, 7.9.2009 tarihinde malulen emekliliği hakettiyseniz, emekli maaşınız 01.10.2009 tarihinden itibaren başlar, almasanızda birikir toplu alırsınız, 44 aylık bağ-kur borcunuz ,bu aylarda, vergi ve esnaf odası kaydınız varsa silinmesi imkansız, ödemek zorundasınız, ve bu borcu ödemeden emekli maaşınızı alamazsınız.

Engelli Emekliliği için soru

Merhabalar ;

1976 doğumluyum.
01.03.1996 tarihinden beri hiç aralık vermeden çalışmaktayım.
% 60 sürekli engelli raporum var. ( Vergi indiriminden faydalanıyorum. )

Ne zaman emekli olabilirim ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

.
reelfree ' Alıntı:
Merhabalar ;

1976 doğumluyum.
01.03.1996 tarihinden beri hiç aralık vermeden çalışmaktayım.
% 60 sürekli engelli raporum var. ( Vergi indiriminden faydalanıyorum. )
Ne zaman emekli olabilirim ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
% 60 2.dereceye girdiğinden, 16 yıl 4 ay sigortalalık sürenizi doldurduğunuz, 01.07.2012 tarihinde emekli olabilirsiniz.Gün sorununuz yok 3760 gün şartını doldurmuşsunuz