personel maaş programı

Emeklilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebruöz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebruöz

Katkı Sunan Üye
kolay gelsin..
Çok araştırma yaptım ama mümkün olmadığını söylüyorlar bna bir yol gösterin rica ederim annemin acilen emekli olmasını istiyoruz.

annem 1963.doğum lu 6 yıl var emekliliğine yaşı doldurdu ancak primden nasıl emekli yapabiliriz.
2 kardeşiz 4 senenin düşümünden kalan 2 seneyi peşin ödeyerek annemin emekli olmasını nasıl sağlayabiliriz ssk dan ?

Ynt: Emeklilik

ebruöz ' Alıntı:
kolay gelsin..
Çok araştırma yaptım ama mümkün olmadığını söylüyorlar bna bir yol gösterin rica ederim annemin acilen emekli olmasını istiyoruz.

annem 1963.doğum lu 6 yıl var emekliliğine yaşı doldurdu ancak primden nasıl emekli yapabiliriz.
2 kardeşiz 4 senenin düşümünden kalan 2 seneyi peşin ödeyerek annemin emekli olmasını nasıl sağlayabiliriz ssk dan ?
annenizin

doğum tarihi
ilk işe giriş tarihi
ssk prim günü

bağkur veya emekli sandığı hizmeti
yurtdışında çalışmışlığı
doğum borçlanması yapacaksa doğumdan sonraki 2 yıl zarfında çalışmışmı vs bu bilgileri verin ezbere yorum yapmayalım

doğum tarihi :1963

işe giriş yılı:1984

ssk prim günü ssk dan hesaplattım ben 6 yılı toplamda kalıyor prim ödemek için yaşı zaten doldurdu.

tam bilgiler bunlar

ebruöz ' Alıntı:
doğum tarihi :1963

işe giriş yılı:1984

ssk prim günü ssk dan hesaplattım ben 6 yılı toplamda kalıyor prim ödemek için yaşı zaten doldurdu.

tam bilgiler bunlar

siz hesanızı yaptıysanız, bu kısıtlı bilgilere göre, 4 yıl için doğum borçlanması yaparsınız, geriye kalan 2 yılı da anneniz çalışarak veya sigortalı gzükerek tamamlar.

verdiğiniz bilgilere göre başka seçenek yok.

2 yılı hiçbir şekilde peşin olarak ssk değilde örnek bağkur olarak ödeyip bir anda kapatamaz mıyız asıl sorum bu ?