Emlakta KDV Oranı Faturam Sahte mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kanzay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar
Bir kaç ay önce emlakçı ile bir alışverişim oldu.
Komisyon için ödediğim tutarın faturasını istediğimde ise Kdv nin yükse olduğunu zaten bir şey kazanamadıklarını söyledi fatura kesmek istemedi . Nerede kullanacağımı sordu bende kullanmayacağımı ama vatandaşlık görevi olarak bu faturayı almak istediğimi söyledim. Tamam keselim ama şimdi fatura kesemiyoruz sonra keselim sana veririz dediler. BSonra faturayı hazırlamışlar ama alttaki ikinci faturayı, onlarda kalanı göremedim

Sorum şu ?
Emlakçıda KDV oranı nedir .

Mükellef bana verdiği faturaya yüksek bir değer yazıp kendinde kalan nüshaya düşük bir değer yazmış olabilir mi?

Ben bu faturanın üzerindeki Fatura numarasından, fatura üzerinde yazan değerin maliyeye bildirildiğini mi yoksa daha düşük bir tutar mı bildirdiğini nasıl anlayabilirim.

Birde bu mükellef Faturaları maliyeye Aylık mı bildiriyor yoksa yıllık mı

Şimdiden teşekkürler.

Ynt: Emlakta KDV Oranı Faturam Sahte mi?

kanzay ' Alıntı:
Merhabalar
Bir kaç ay önce emlakçı ile bir alışverişim oldu.
Komisyon için ödediğim tutarın faturasını istediğimde ise Kdv nin yükse olduğunu zaten bir şey kazanamadıklarını söyledi fatura kesmek istemedi . Nerede kullanacağımı sordu bende kullanmayacağımı ama vatandaşlık görevi olarak bu faturayı almak istediğimi söyledim. Tamam keselim ama şimdi fatura kesemiyoruz sonra keselim sana veririz dediler. BSonra faturayı hazırlamışlar ama alttaki ikinci faturayı, onlarda kalanı göremedim

Sorum şu ?
Emlakçıda KDV oranı nedir .

Mükellef bana verdiği faturaya yüksek bir değer yazıp kendinde kalan nüshaya düşük bir değer yazmış olabilir mi?

Ben bu faturanın üzerindeki Fatura numarasından, fatura üzerinde yazan değerin maliyeye bildirildiğini mi yoksa daha düşük bir tutar mı bildirdiğini nasıl anlayabilirim.

Birde bu mükellef Faturaları maliyeye Aylık mı bildiriyor yoksa yıllık mı

Şimdiden teşekkürler.

Kdv Oranı %18dir

Aylık Kdv Beyannamesi verilir..

Faturanın aslı elinizde varsa gerisi kendi proğle mi?

Ynt: Emlakta KDV Oranı Faturam Sahte mi?

Alt ve üst nüsha farklılığının vergi kanunlarında yaptırımı ağırdır. Eğer içinizde alt ve üst nüsha hakkında şüphe var ve vergi kaçırıldığığından şüpheleniyorsanız vatandaşlık görevi olarak elinizdeki ft fot. ve dilekçe ile il defterdarlığı/vd başkanlığına şikayetinizi iletirsiniz.