ENFLASYON MUHASEBESİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İSMAİLYK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İSMAİLYK

Ziyaretçi
Selam saygı deger vatan sever arkadaslarım bızlerkı tukıyenın bana gore en cok sıını yapan insanlarız Bu devler bızım hakkımızı nasıl oder bılmıyorum ama en azından gerekli saygıyı mukellefden gorsek AHhh nerde.... Bana göre Bu enflasyon muhasebesi Artık kalkacak çünkü devlet 2004 yılında yapmış oldugu bu ısle fuzuli yere biz muhasebecileri rahatsız etti enflasyon rakamlarıda artık eskisi gibi canavarlaşmadığı için bu iş böylece bitti Vede arkadaslar suna dıkkat edelım 2007 yılından itibaren malum hemen hemen hiç kimse resmi defterini zamanında yazdırmıyor ama 2007 de devlet bu işi değiştirip KDv zamanında 1 ay önceki yazdırılmış resmi defterin numaralarını isteyecek ayvayı yedık arkadaslar HEpımıze geçmiş olsun Haydı buyuk fırmalar kendı muhasebenızı Kendı Bünyenızde tutacaksınız...

Ben bağımsız çalıştığımda da bağımlı çalıştığımda da aylık yazdırıyorum ve kapanış kaydı yapıyorum. herkes diye genelleme yapmayın.Bu işi bağımlı yaptığım büyük kuruluşta öğrendim.Yapmazsak işimize son verilirdi.Prensip meselesi

sayın sema sinangül, muhasebecilik işi ile uğraşıyorsunuz ve defterleri aylık yazdırıyorsunuz, helal olsun size, valla bende aylık olarak defter yazdırmayı bırakın, o aya ait tüm işlemleri bitireyim diyorum (banka, v. çekler, satıcılar, müşteriler hesapları takibi) işin içinden çıkamıyorum, o yüzden şuan için satıcılar, müşteriler, ve verilen çekler hesaplarına ancak yıl sonunda kontrol edebiliyorum. eğer 2007 den sonra defterlerin aylık döktürülmesi zorunluluğu gelirse, bugünkü şartlarda bunu yapabilmenin tek yolu, muhasebede sadece satışlar alışlar faizler gibi vergiyi bire bir ilgilendiren kayıtlar tutulup diğer kayıtların ya takip edilmemesi yada, takip edilse bile, karşı firmada 500 ytl borcumuz görünürken bizim firmada 15000 ytl görünmesi sonucunu doğurabilir, yada 2. bir yol, bir muhasebecinin en fazla 4-5 şirket defteri tutması gerekir diye düşünüyorum.

Sayın Denetmen,

Evet benim tuttuğum defter sayısı 9 bilanço bunun 3 ü yerinde personeli tarafından tutuluyor.

Ama şu bir gerçek ki çoğu tek bir şirket bile aylık defter yazdırtmaktan kaçınıyorlar hatta bazılarının bankaları bile gelecek senenin Mart ayına kadar sürdürdüklerini duyuyorum.

Bu kadar defter sizin yatırım yapmanıza manidir.Ama ben emekliyim zaten yatırımlarımı emekli olana kadar bağımlı çalıştığım yerlerde yapmıştım.

Sayın sema hanım,

Sizce 9 tane bilanço defteri tutmakla İstanbul ilinde geçim sağlanabilir mi?

Bence yatırım yapmak değil bu hayatta kalıp aç kalmamak denilebilir.

Az müşteri çok fiyat o zaman kabul.

Yapabilirmiyiz sizce bu haksız rekabet ortamında.

Bu mesleği emekliler yapmasın.

Varmısınız?

Sakın yanlış anlamayın bu yazdıklarımdan da alınmayın.

Sadece devlet bizden birşeyler istiyor bizde onlardan bu kadar.
Saygılarımla

Yatırım yaptım dediysem evim var.Emekli maaşı ile geçinebilir mi?
Samimi olarak cevap verirsiniz sevinirim.Bir buzdobınız eskidi TV niz eskidi evinize boya bana yaptırıabilir misiniz?
Sonra biz yapmasak gençler mi bunu yapacak hangi parayla babalarından miras mı kaldı ki bilsayar, ve büro malzemesi bilgisayar programı alacaklar hangi parayla?Ben de sınavla mali müşavir oldum sınav ruhsat parası kurs vs derlen biriktirdiğiniz paralardan geriye birşey kalır mı?
Biz de bu yaştan sonra evde oturup keyif çıkarmak istemez miyiz?
Emekli maaşları iyi de mi çalışıyoruz?

2 No lu Tebliğ Taslağı gerçekleştiğie 9 -10 tane müşteri ile geçinmek zorunda kalacaksınız?

doğrusu gelecek sene ve seneleri bende merak ediyorum artık, gerçektende 9-10 defter bile fazla gelecek, işleri yetişmeyecek, ama şu an bir bilançodan taş çatlasa 150 alırsınız, bir şirkettende 200 desek, 10 defter ve hepside şirket yada bilanço olacakki, karnınız doysun. işleri doğru yapacaksak 10 defter tutacağız, başkasına bakmayacağız. ozaman aceba kalan defterleri kim tutacak. bulunduğumuz il merkezinde 30 muhasebeci var-yok sadece bilaçolar bölüşülse, adam başı 20 defter düşer, kalan 10 defterde başının çaresine baksın, yada ticaret mezunları defterleri tutsun, biz imzalayalım, artık iş ona dönecek, buda kaliteyi dahada düşürecek sanırım.