uyumsoft

Engelli Emekliliği İçin Rapor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tery
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben 1970 doğumluyum.2003 yılında Temmuz ayında %50 rapor ile emekli oldum.Sakatlığım sürekli olarak raporda kayıtlı.Şu anda çalışıyorum.çalıştığım işyerinden vergi indirim için tekrar rapor almam istendi.Tekrar rapor almak zorundamıyım.Tekrar rapor alırsam emekliliğimi etkilermi? Sonuçta kazanılmış bir hakkım var.Bilgi lütfen.Şimdiden çok teşekkür ediyorum. :)

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.

Ynt: Engelli Emekliliği İçin Rapor

Tekrar rapor almanıza gerek yok. Firmanızın, bağlı olduğu vergi dairesine raporunuzun bir fotokopisini ekleyerek çalıştığınıza dair yazılı bilgi vermesi yeterli.

Önce verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.Peki tekrar rapor alırsam ve % 40 ın altında olursa ne olur emekli maaşım kesilirmi.( 2003 yılında emekli oldum ) cevap verirseniz çok memnun olurum.Tşk..

Malülen emekli olmuşsanız evet kesilir(Çalışırken işgücü kaybınızın olması) fakat doğştan özürlü ise malül raporunuz o zaman kesilmez.

Soruda belirtilen %50 rapor "Malulen emekli" olmadığını gösteriyor. Vergi indirim belgesi ile özürlü emekli olanlarda, raporda "Sürekli" veya "Daimi" ibaresi varsa emekli maaşınız kesilmez. Ancak, daimi olmayan özürlülük oranının % 40'ın altına düşmesi halinde emekli maaşınız kesilir.

Hepinize verdiğiniz cevaplar için çok çok teşekkür ediyorum.İçimi rahatlattınız.Ayrıca belirteyim.Malul emekli değilim. :D :D :D