Envanter Defteri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan duycan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Iyı calısmalar
E defter Mükellefiyiz. Ilk e-deftere gectıgımız yıl envanter defterı onaylatmamışım. Dönemın sonunda son gunlerde farkedıp onaylattıgımı sanıyordum ama defterı bulamıyorum. Sure gectıgı ıcın de şimdi birşey yapamıyorum. Bağımlı çalışanım. Sızce nasıl bır yaptırımı olur. Bagımlı calısanlarda mesleki sorumluluk sigortası varmı varsa şimdi sıgorta yaptırdıgımda bu konu ıle ılgılı ılerıde olusacak bır cezayı karsılarmı?

Sn, duycan siz bence geçte olsa yıl bitmeden envanter defteri bastırın. Geç bile olsa hiç olmamasından iyidir. Cezai sorumluluk olur mu? Tespiti halinde gerek VUK özellikle de TTK açısından cezai müeyyidesi olur. Hat da ileride ihtilaflı durumda gereksinim halinde defter sahibinin aleyhine durum gelişebilir. Bu nedenle bir an evvel defter tastikinizi yapın. Sigorta konusunda ise bir meslek mensubu olarak bu duruma karşıyım. Gerek olmadığını düşünenlerdenim. Selamlar,

Sn, duycan siz bence geçte olsa yıl bitmeden envanter defteri bastırın. Geç bile olsa hiç olmamasından iyidir. Cezai sorumluluk olur mu? Tespiti halinde gerek VUK özellikle de TTK açısından cezai müeyyidesi olur. Hat da ileride ihtilaflı durumda gereksinim halinde defter sahibinin aleyhine durum gelişebilir. Bu nedenle bir an evvel defter tastikinizi yapın. Sigorta konusunda ise bir meslek mensubu olarak bu duruma karşıyım. Gerek olmadığını düşünenlerdenim. Selamlar,
Öncelikle vakit ayırıp cevapladıgınız ıcın cok teşekkür ederim. Noter ile görüştüm sadece önümüzdeki yıl kullanılacak defterleri onaylıyorlarmış. Bu yıl bıtmemış olsada onay yapılmıyormuş. Bana noter uygulaması çok saçma geldi ama malesef durum bu.