uyumsoft

Envanter defterleri yazılması hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hepinize iyi günler efendim;

benim merak ettiğim konu envanter defteri yazılması hakkında, bu defterin elle yazılması mecburimi acaba yapıştırma olmazmı bunun bir dayanağı varmıdır

tşk
saygılar

sevgili arkadaşım ; VUK. nun da
İKİNCİ KİTAP
Mükellefin Ödevleri

İKİNCİ KISIM
Defter Tutma

DOKUZUNCU BÖLÜM
Kayıt Nizamı

Madde 0216: Defterlerin mürekkeple yazılacağı

Bu kanuna göre tutulması mecburi defterler mürekkeple veya makine ile yazılır. Kopya kağıdı kullanılması ve ıstampa ve sair damga aletleriyle kopya konulması da caizdir.

Bilumum defterlerde hesaplar kapatılıncaya kadar toplamlar geçici olarak kurşun kalemi ile yapılabilir.

denilmektedir. Bu nedenle bence A4 ebatlı kağıda yazılarak kenarlarıda kopma veya kaldırmaya izin vermeyecek şeklilde kaşelenerek Envanter defterine yapıştırılan modelde de kabul görebilecektir.
selamlar.kolay gelsin.

o soylediğiniz şekilde maliye kabul etmiyor, etmemesi de normal, yapıştırılmış ve mükellefçe kaşelenmiş kağıtlar her zaman yenisi ile değiştirilmesi mümkündür. (Mükellef şüphe duyduğu sayfaları iyi yapıştırmayabilir) Eğer bilgisayarda yazdırmak istiyorsanız, bilgisayar kağıdı onaylatabilirsiniz, eğer defter tasdiği yaptıysanız, mürekkepli kalem ve elle yazmak zorundasınız... (Böyle bir örnek ve kabul edilmediğini biliyorum)