Erken tertip isteyenler kıdem tazminatı alabilir mi ?

MERHABALAR.Erzincan kemaliye nufusuna kayıtlıyım internetten baktım 2. tertip mayıs 2011 de gidiyormuşum.Kasım ayının ilk haftasında muayene oldum aynı zamanda da şubat 2011'e celp tercihi yaptım.Sizce 1. tertip gidermiyim gitme ihtimalim ne kadar ?Ayrıca askere gitmeden 5 aya kadar çıktığında işyerine silüsümü aldığımda size ileticem dinlenmeye ihtiyacım var gibisinden bir dilekçe yazıp işten ayrılıp silüsü getirince tazminat almaya hak kazanıyormuşuz.Bende aşırı şekilde sıkılmış ve yorgun durumdayım ocak 1 de çıkıp bir süre dinlenip askere gitmek istiyorum.Askerliğimi erkene aldırmam tazminat için engel mi ?Ama şubatta gideceğim kesin değil işyerine nasıl bir dilekçe yazmalıyım ? Atıyorum Mayıs ayı çıkarsa tazminat alabilecek miyim ? Askere gitmeden önce 5.5 aya kadar işten ayrılanlar tazminat alabiliyorlarmış.Bende ocakta çıktığımda alabilir miyim ?
SORULARIMI CEVAPLARSANIZ MUTLU OLURUm.

Ynt: Erken tertip isteyenler kıdem tazminatı alabilir mi ?

Ya ben aralıkta muayene oldum muayene olurken bilgisayardan celp tercihimi yaptılar.Şubatı tercih ettim.Normalde iki tertip gidiordum.Şimdi şubatta gitme ihtimalim nedir ?Sizce gidermiyim.Ama dilekçe falan yazmadım.Dilekçe yazmaya gerek var mı? Artık dilekçeye gerek yokmuki sadece celp tercihi yapmam yeterli mi ?
Yardımcı olursanız sevinirim..

Önce gideceğin zaman netleşsin.
bana kalırsa Şubatta gidebilirsinde gitmeyebilirsinde. İkisinden biri olur.

Ocak 1 dedim mi çeşitli nedenlerden dolayı kesin olarak işten ayrılmam gerekiyor.Hani normalde mayıs gidiorum.Ekimde şubat celbini tercih ettim.1. tertipmi ikinci tertipmi gideceğim belli değil.Tazminat almam için ne yapmalıyım dilekçeye ne yazmalıyım.Lütfen yardımcı olurmusunz ? Bekliyorum :(