Et Ve Stok Durumu..

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acziyet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

acziyet

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ara 2006
Mesajlar
707
Konum
İSTANBUL
1- BÜYÜK MARKETİ OLAN bir MÜKELLEF, ET ALIŞ SATIŞIDA YAPIYOR. TABİİ
PERAKENDE OLARAK. YANİ ET REYONUDA VAR. BU ETLERİ KEMİKLİ YAĞLI VS. BÜTÜN
OLARAK ALIYORLAR. YANİ FATURASI HEPSİ İÇİNDE FATURA EDİLİYOR. 153 ÜN
KAYITLARINA DA TAMAMI ALINIYOR. FAKAT, BUNLAR BU ETİN İÇİNDEKİ KEMİKLERİ
AYIRIP ÇÖPE ATIYORLAR. SADECE SAF ET KALIYOR. ŞİMDİİ; BU ATILAN KEMİKLERİN
KAYDI NE ŞEKİLDE OLACAK.
BENİM ŞÖYLE BİR YORUMUM VAR ACABA DOĞRUMUDUR.

158 STOK DEĞ.DÜŞ. BORÇLU
153 TİCARİ MALLAR ALACAKLI
ORDANDA:

689 VEYA MALİYET HESABI BORÇLU
158 ALACAKLI
DİYE BİR YORUM YAPIYORUM. BU SORUNUN CEVABI SİZCE NEDİR.

TEŞEKKÜRLER..
 
Ynt: Et Ve Stok Durumu..

Bu Fire niteliğindedir. Genel kabul edilmiş fire oranı dahilinde maliyet yazabilirsiniz.
 
Ynt: Et Ve Stok Durumu..

Kemiksiz et satışlarınızla ilgili olarak,

Atılan/değerlendirilemeyen kemik miktarı kadar, miktar itibariyle stok giriş çıkışları ve dönem sonu stoku karşılaştırmasında bir fark varsa, ve bu farkın oranıda kabul edilen sınırlarda ise sorun yok.

Bu fark için muhasebede bir kayıt yapmanız gerekmez.
 
Üst