Euro bond geliri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Arkadaşlar Merhaba

kişinin hem kira hem euro bond geliri var bunu biz hangi beyannamede vereceğiz

Teşekkür ederiz

Ynt: Euro bond geliri

Kira gelirinin yanında menkul kıymet geliri varsa Mart ayında gelir vergisi beyannamesi verecek.

Kolay gelsin

Yaklaşım dergisinin mart/2011 sayısında bu konu ile ilgili bir makale var inceleyin isterseniz.

Selam meslektaşlar, Eurobond falz ve alım satım gelirleri hesaplamasına asagıdaki sekilde bir örnek yaptım

yaptıgım örnekte hata varmıdır. ? ( endekleme ve 2006 öncesi sonrası dikkate alınmamıstır.)

alım tarih alım bedeli yp alım bedeli TL faiz geliri dövizkuru nominal tutar

10.8.10 1000$ 1.500 tl 1.50 45000

Satım tarih Satım bedeli yp Satım bedeli tl Faiz geliri Döviz kuru Nominal tutar

20.08.10 900 $ 1.440 TL 1.60 45000

ilave olarak 14.8.2010 tarihinde 200 $ kupon faizi ödedigini varsayım ( kur 1.55 )

çözüm :

alım satım kazancı : 1.440 - 1.500 = - 60 TL zarar

faiz geliri : 310 TL ( 200$*1.55)

Fatih Üstad

hesaplama doğru gözüküyor fakat

burada bir incelik var gelir vergisi beyannamesinde alım satım kazancı diğer kazanç

kupon ve faiz geliri menkul sermaye iradı olarak yazacağız

İyi Çalışmalar

Ant Z ' Alıntı:
Fatih Üstad

hesaplama doğru gözüküyor fakat

burada bir incelik var gelir vergisi beyannamesinde alım satım kazancı diğer kazanç

kupon ve faiz geliri menkul sermaye iradı olarak yazacağız

İyi Çalışmalar
Evet üstad, aynen dediginiz gibi; 2 tür gelir var.
Takıldıgım bir husus var alım satımlarla ilgili, alımdan sonraki günlerde kupon faizi ödendikten sonra satıslarda zarar cıkmasının nedeni kupon faizi ödendikten sonra nominal bedel deki 1 birimin maliyetimi azalıyor da satışda zarar cıkıyor. ?
Faiz gününe denk gelmeyen alım satımlarda genelde kar var, arada faiz ödendigi alım satımlarda ise zarar var.