Evlilik Yardımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaslar,
sırkettekı bayan personelımızden bırısı ekım ayında evlenecek ama sımdıden ısten ayrılıyor bu durumda tazmınat hakkı dogarmı ve sırket herhangı bır evlılık yardımı yapmak zorundamı? Bununla ılgılı kanun hukmu varmı?
yardımlarınız ıcın tesekkurler,

evlılık yardımı

merhaba arkadaslar,
sırket bayan personelınden bır tanesı ekım ayında evlenecek ama sımdıden ısten ayrılıyor.bu durumda tazmınat hakkı dogarmı ve sırket herhangı bır evlılık yardımı yapmak zorundamı? Bununla ılgılı kanunda bır yaptırım soz konusumudur?
tesekkurler

Ynt: EVLILIK YARDIMI

Ekimde evlenecek şimdi ayrılıyorsa kıdem tazminatı alamaz.Evlendiği tarihten itibaren 1 yıl içerisinde bu nedenle ayrılırsa alabilir.

Ynt: EVLILIK YARDIMI

Şirketin evlilik yardımı yapmak gibi bir zorunluluğu yok.
Evlenmeden önce ayrılması durumunda kıdem tazminatına da hak kazanamaz.

Ynt: evlılık yardımı

Evlenmeden kendi isteği ile işten ayrılır ise kıdem t. alamaz. Kıdem t. alarak ayrılması için evlendiği tarihtan sonra bir yıl içinde işv. başvurmalı. İşv. eğer iş sözleşmesinde buna yönelik birşey yok ise evlilik yardımı vs ad altında yardım yapma zorunluluğu yoktur.

Ynt: Evlilik Yardımı

zero ' Alıntı:
Merhaba arkadaslar,
sırkettekı bayan personelımızden bırısı ekım ayında evlenecek ama sımdıden ısten ayrılıyor bu durumda tazmınat hakkı dogarmı ve sırket herhangı bır evlılık yardımı yapmak zorundamı? Bununla ılgılı kanun hukmu varmı?
yardımlarınız ıcın tesekkurler,

yanlış bir şey de sölemiş olmayalım diğer arkadaşların söylediği şeyler doğru da sizin evlilikten kastınız nikah mı ? Eğer nikah yapılmış ve düğünü ekimde olacaksa yazılanların hepsi geçersiz olur bilginize...

evet son verıilen cevap mantıklı.. yalnız şimdi şöyle düşünelim bi bayan personeli işe aldık alalı da yaklaşık atıyorum 3 ay oldu ve 3 ay sonra bu bayan personel evlendi ve evlendıkten 1 ay sonra da işten ayrıldı. tazminat hesaplaması nasıl olacak

YAKAMOZZ ' Alıntı:
evet son verıilen cevap mantıklı.. yalnız şimdi şöyle düşünelim bi bayan personeli işe aldık alalı da yaklaşık atıyorum 3 ay oldu ve 3 ay sonra bu bayan personel evlendi ve evlendıkten 1 ay sonra da işten ayrıldı. tazminat hesaplaması nasıl olacak

çok emin değilim ama eğer deneme süresi içindeyse haketmez tazminat. denem süresi geçti ise ihbar alır.

YAKAMOZZ ' Alıntı:

O da bir olasılık, ama asıl mantıklı olan ekimde evlenecek ifadesinden o tarihte resmi olarak evleneceği sonucunun çıkarılması gerektiğidir.
Sorunuza gelince, 1 yılı doldurmadıysa kıdem tazminatı alamaz.Kendi isteğiyle ayrıldığı için ihbar tazminatı da alamaz.

hakankrl ' Alıntı:
YAKAMOZZ ' Alıntı:

O da bir olasılık, ama asıl mantıklı olan ekimde evlenecek ifadesinden o tarihte resmi olarak evleneceği sonucunun çıkarılması gerektiğidir.
Sorunuza gelince, 1 yılı doldurmadıysa kıdem tazminatı alamaz.Kendi isteğiyle ayrıldığı için ihbar tazminatı da alamaz.

ama iyi de nikah çıkışı yapıyor normal çıkış değil ki nasıl haketmez anlamadım. 3 ay da olsa nikah çıkışı olduğu için ihbarı hakeder. ama dediğim gibi deneme süresi varsa onun için birşey diyemem , yanlış yönlendirmiş olmayalım.

HAZELSU ' Alıntı:
ama iyi de nikah çıkışı yapıyor normal çıkış değil ki nasıl haketmez anlamadım. 3 ay da olsa nikah çıkışı olduğu için ihbarı hakeder. ama dediğim gibi deneme süresi varsa onun için birşey diyemem , yanlış yönlendirmiş olmayalım.

http://www.alomaliye.com/ekim_06/cumhur_sinan_evlilik_kadin.htm
.........
...........
2- İhbar Tazminatı (İşçi Yönünden)

a-) Evlilik nedeniyle iş sözleşmesini sona erdiren kadın işçi ihbar tazminatı alamaz.

b-) Kadın işçi ihbar öneli kullanmış da olsa ihbar tazminatı alamaz.Örneğin;Bayan A evleneli 4 ay olmuştur. Özel bir şirkette çalışmaktadır. Toplam hizmet süresi 7 yıldır. İşverenin talebi doğrultusunda 8 haftalık önel süresince çalışmıştır. Önel süresi sonunda iş sözleşmesi son bulmuştur. Bayan A kıdem tazminatı alacaktır. İhbar tazminatı alamaz

HAZELSU ' Alıntı:

Evlenme nedeniyle iş sözleşmesini fesheden kadın işçiye işveren tarafından herhangi bir ihbar tazminatı ödenmez.

İlgili yargı kararlarına vb. göz atabilirsiniz.

bende yanlış yönlendirmiş olmayım diye emin olmadığımı baştan söylemiştim zaten. Dikkatinizi çekmediyse tekrar bakın...

hakankrl ' Alıntı:
Evlenme nedeniyle iş sözleşmesini fesheden kadın işçiye işveren tarafından herhangi bir ihbar tazminatı ödenmez.

İlgili yargı kararlarına vb. göz atabilirsiniz.
Her ne sebeple olursa olsun, sözleşmeyi fesheden tarafa ihbar tazminatı ödenmez.