fonradar

Faaliyet alanı dışında şirkete tekne veya yat alımı....

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KAAN07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
15 Mar 2007
Mesajlar
50
Arkadaşlar Merhaba...
Çalıştığım ambalaj firması şirkete tekne almak istiyor...Görüldüğü üzere faaliyet alanı dışındadır...Bu alış şirket üstüne olursa aktife ne şekilde alabiliyoruz..?Firma sahibi o kadar para ödüyorum şirkette değerlendirebilir miyim diye düşünüyor...Benimde bununla ilgili bilgim yok...Bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim..Aktife almamda bir sakınca olmayabilir diye düşünüyorum.Hangi hesaba kayıt edebilirim...Ama yapılan giderleri ve ödenen vergileri değerlendiremem diye düşünüyorum.Ama bunun yasal dayanağı nedir.?Faaliyet alanı dışında olduğu için mi?
 
Ynt: Faaliyet alanı dışında şirkete tekne veya yat alımı....

Aynısı bende var

Şirket üzerine almasının hiç bir faydası yok

faaliyet konusu dışında olduğu için amortismanı giderleri v.b hepsi kkeg

hatta faaliyet alanı içinde olsada örnek olarak mesela unvanında turizm yazsa da fiilen yapmıyor ise onlarda kkeg

bende kanun vardı konu ile ilgili bulursam eklerim
 
Ynt: Faaliyet alanı dışında şirkete tekne veya yat alımı....

5520 kurumlar vergisi kanunu madde 11

Kabul edilmeyen indirimler

MADDE 11- (1) Kurum kazancının tespitinde aşağıdaki indirimlerin yapılması kabul edilmez:

a) Öz sermaye üzerinden ödenen veya hesaplanan faizler.

b) Örtülü sermaye üzerinden ödenen veya hesaplanan faiz, kur farkları ve benzeri giderler.

c) Transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü olarak dağıtılan kazançlar.

ç) Her ne şekilde ve ne isimle olursa olsun ayrılan yedek akçeler (Türk Ticaret Kanununa, kurumların kuruluş kanunlarına, tüzüklerine, ana statülerine veya sözleşmelerine göre safî kazançlardan ayırdıkları tüm yedek akçeler ile Bankacılık Kanununa göre bankaların ayırdıkları genel karşılıklar dahil).

d) Bu Kanuna göre hesaplanan kurumlar vergisi ile her türlü para cezaları, vergi cezaları, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre ödenen cezalar, gecikme zamları ve faizler ile Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre ödenen gecikme faizleri.

e) Kanunlarla veya kanunların verdiği yetkiye dayanılarak tespit edilen hadler saklı kalmak kaydıyla, menkul kıymetlerin itibarî değerlerinin altında ihracından doğan zararlar ile bu menkul kıymetlere ilişkin olarak ödenen komisyonlar ve benzeri her türlü giderler.

f) Kiralama yoluyla edinilen veya işletmede kayıtlı olan; yat, kotra, tekne, sürat teknesi gibi motorlu deniz taşıtları ile uçak, helikopter gibi hava taşıtlarından işletmenin esas faaliyet konusu ile ilgili olmayanların giderleri ve amortismanları.
g) Sözleşmelerde ceza şartı olarak konulan tazminatlar hariç olmak üzere kurumun kendisinin, ortaklarının, yöneticilerinin ve çalışanlarının suçlarından doğan maddî ve manevî zarar tazminat giderleri.

h) Basın yoluyla işlenen fiillerden veya radyo ve televizyon yayınlarından doğacak maddî ve manevî zararlardan dolayı ödenen tazminat giderleri.

ı) Her türlü alkol ve alkollü içkiler ile tütün ve tütün mamullerine ait ilan ve reklam giderlerinin % 50'si. Bakanlar Kurulu bu oranı % 100'e kadar artırmaya veya sıfıra kadar indirmeye yetkilidir
 
Ynt: Faaliyet alanı dışında şirkete tekne veya yat alımı....

ayrica guzel bir haber veriyim. Mtv kaldirildi diye hatirliyorum
 
Ynt: Faaliyet alanı dışında şirkete tekne veya yat alımı....

Cevaplarınız için çok teşekkürler....Birde yabancı bayrak meselesi var galiba...Tam bilmemekle birlikte vergi oranı daha düşük ülkenin bayrağını taşırsa daha düşük vergi ödeniyormuş galiba...
 
Ynt: Faaliyet alanı dışında şirkete tekne veya yat alımı....

Yabancı bayrağa fln bakma

adam kendi keyfi için yat alıyor bide bunu vergiden düşüyor boşver uğraşma bence
 
Ynt: Faaliyet alanı dışında şirkete tekne veya yat alımı....

yat, kotra, tekne vs. de MTV kaldırıldı ama MTV nin yerine Harç getirildi..
 
Üst