Fason Tekstil Ft.larında 2/3 Tevkifat Meselesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koenig
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Bilindiği üzere fason tekstil işlerinde kdv oranı %18'den %8'e inmiştir. Ancak daha önce uygulanmakta olan 2/3 oranında tevkifat uygulaması hakkında herhangi bir değişikliğe rastlanmamaktadır.

Daha önce %18 kdv oranına 2/3 oranında tevkifat uygulanarak fatuyra kesilmekte idi. Ancak şu an geçerli olan %8 oranı 3'e tam bölünmediğinden %2.66 gibi küsürlü bir oranda kdv hesaplanması söz konusudur ve bu konuda vergi daireleri 'evet o şekilde küsürlü orandan hesap yapılacaktır' demektedirler. Ancak bu cevap bana üstünkörü verilmiş bir cevap gibi gelmektedir.

Vergi dairesine bunu yazılı olarak sormadan önce başka bilgisi ya da fikri olan var mı diye merak ettim.

Herkese iyi çalışmalar. İyi günler.

Ynt: Fason Tekstil Ft.larında 2/3 Tevkifat Meselesi

Sayın koenig,

KDV oranının ne olduğunun ne önemi var. Tevkifata konu olan KDV oranının 2/3 değil verginin 2/3' üdür.

Yani

bedel 150 YTL
KDV (8) 12 YTL
2/3 8 YTL
1/3 4YTL

Ynt: Fason Tekstil Ft.larında 2/3 Tevkifat Meselesi

Sayın GMANCE,

Haklısınız oranın küsuratlı olmasına takılmaya gerek yok aslında. Söz konusu tevkifata uğramış oran ne ft. ne de beyanname üzerinde gösterilmiyor.

Ben daha önce muhasebe programında tevkifat uygulaması olmadığından kesilen ft.ların kdv sini programa hesaplatmak için %6 (18/3) giriyordum. Şimdi orada 2.66 oran girmenin anormal gelmesi meselesinden hareketle o noktaya takıldım.

Aslında dediğiniz gibi oran meselesine takılmaya gerek yok. Programa da kdv yi manuel olarak bölüp girebilirim. Dolayısıyla takılmaya gerek yok.

Bazen böyle konulara takılıp kalıyorum ve illaki birinin 'takılma devam et' demesi gerekiyor herhalde. :)

İlginize teşekkür ederim.