Fatura kesmeden satış yapmak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan toglyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Yurtdışından ürün getirerek internet üzerinden satmayı düşünüyorum fakat firma olmadığım için fatura kesemeyeceğim. Birkaç mali müşavirle görüştüm, en basitinden şahıs işletmesi kurabilirim ama yapacağım satışlarla aylık sabit giderleri bile karşılayamam çünkü hedeflediğim satış rakamları çok çok düşük. (anca okul harçlığımı çıkaracak kadar). vergi kanununda belirli bir limite kadar fatura kesilme zorunluluğu yoktur gibi bir hüküm var mı? yada bana ne önerirsiniz?

en kötü ihtimal herhangi bir dış ticaret firmasıyla anlaşarak yapacağım satışları o firma üzerinden kesebilirmiyim?

Ynt: fatura kesmeden satış yapmak?

dis ticaret firmasi neden. Herhangi bir firma veya isletmedende yapabilirsiniz. Tek sart ana faaliyeti disinda ise durumu dilekce ile bagli olunan vergi dairesine bildirmek kosulu ile

tanıdık bir dış ticaret firması var, bugün görüştüm ve olumlu karşıladı. sonra ordan çıkıp firmanın muhasebecisine gittim ama muhasebeci aynı fikirde olmadı. şöyleki; ben yaptığın satışları x firmasından yapmışcasına onun adına fatura keseceğim ama para benim cebime girecek. yarın öbür gün maliye kontrol ettiğinde fatura x firmasına ait ama para sana gelmiş hayırdır? diyebilirmiş. o yüzden ya ürün fiyatı şirketin hesabına yatacak yada ben x firmasında çalışan biri olmam gerekliymiş.

edindiğim bilgi bu yönde ama aklıma pek yatmadı, bir de deneyimli birine sormak istedim.

Fatura karsiliginin banka veya finans kurumlarinca kapatilmasi taraftariyiz. Ancak kestiginiz yada kestireceginiz fatura meblagi 8.000,00.- TL altinda ise bankadan odeme zorunlulugu yoktur. Kimsede cikip bisey diyemez. Tahsilat makbuzu ne ise yarar ki

bilgim olmadığı için detaylı soruyorum kusura bakmayın lütfen. benim satışlarım 8.000 liradan düşük olacağı için anlaştığım firma adına fatura kesmemin bir sakıncası olmaz değil mi?

Sorun olmaz tabi. Simdi belki kucuk olcekli dusunuyorsunuz ama ilerde olurda 8.000,00.- TL uzeri fatura keserseniz odemesini fatura kesen sirketin hesabina gonderilsin

teşekkür ederim, bir de şöyle bir durum var. mali müşavirde cevap veremedi. ben ürünleri yurtdışından getirteceğim için kdv'siz alıp kdv'li satacağım. burda bir anormallik var, nasıl yapmamız gerekir? bu noktada küçük bir pürüz olacağını söylediler.

Ynt: Fatura kesmeden satış yapmak?

Merhaba,
Siz firmanın konuştuğunuz muhasebecisinin ilk söylediğini dikkate alınız. Firma fatura keserse hesaplarını kapamak için paranın hesaplarına girmesini isteyecektir. Para sizin hesabınıza gelirse firma ilelebet yurtdışı firmadan alacaklı kalacaktır. Bu hesabı kapatması için karşılığında gider mahiyetinde bir belge gerekecektir. Bu da ücret bordrosu veya fatura olacaktır.

toglyy ' Alıntı:
teşekkür ederim, bir de şöyle bir durum var. mali müşavirde cevap veremedi. ben ürünleri yurtdışından getirteceğim için kdv'siz alıp kdv'li satacağım. burda bir anormallik var, nasıl yapmamız gerekir? bu noktada küçük bir pürüz olacağını söylediler.

Ynt: Fatura kesmeden satış yapmak?

Merhaba,

Ürünlerinizin ithalatı sırasında gümrükte kdv ve gümrük vergilerini ödeyeceksiniz,dolayısıyla satarken tahsil edeceğiniz kdv nin karşılığını işin başında ödeyeceksiniz.

Ürünlerinizi gümrükten geçirmeden posta ile getritmeniz kdv ve gümrük vergileri açısından başınızı (size yardımcı olacak firmanında) derde sokar.Satışlarınızı eğer bir firma üzerinden yapacaksanız tüm tahilatlarınızıda bu firmanın bankası ile yada tahsilat makbuzunu kullanarak yapın.Ayrıca ithalat bedelinizide ilgili firmanın banka hesaplarından havale edersiniz.