Faturada Kdv Oranının Eksik Olması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meltemg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhbalar,
firmamızın hizmet aldıgı bir firma 28/06 da kestiği faturada kdv oranını eksik göstermiş ,faturanın kdv si olması gerekenden eksik,bunu yeni bir fatura keserek düzeltmek istiyor,kestiği faturada sadece eksik kestiği kdv yi faturalandırmış,böyle bir uygulamayla karsılasmadım daha önce,bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler

Ynt: Faturada kdv oranının eksik olması

ft üzerinde ... tarihi ... nolu ft düzeltmesi gibi bir ifade var ise olabilir. (aslında yeni ft gerk yoktu. hem siz asıl nüshada hem onlar alt nüshada ilk yazı okunacak şekilde çizip yakınındaki bir boşluğa olması gerekeni yazarakta düzeltebilirdiniz.)

Ynt: Faturada Kdv Oranının Eksik Olması

Sn Nane
Faturada matrah olmadan sadece KDV düzenlendiğini bugüne kadar hiç duymadım ve görmedim. Yasal dayanağı nedir.

olur ama açıklamasınıa şu nolu faturarının düzeltilmesi yada ek olarak belirtilmiş olması gerek

bence bütün bunlara gerek yok. yalnızca yanlış tanzim edilmiş faturada gerekli düzeltme yapılmalı o kadar. hatta tüm nüshalar faturayı kesen tarafından (düzeltme tarafımızca yapılmıştır) şerhinin düşülerek paraflanması bende en doğru yoldur.

TAMER00 ' Alıntı:
bence bütün bunlara gerek yok. yalnızca yanlış tanzim edilmiş faturada gerekli düzeltme yapılmalı o kadar. hatta tüm nüshalar faturayı kesen tarafından (düzeltme tarafımızca yapılmıştır) şerhinin düşülerek paraflanması bende en doğru yoldur.
Katılıyorum ve bende uygulamayı ya bu şekilde yada faturayı değiştittiriyorum. Ancak ay atladı ise düzeltme yapılamaz..