Fazla Çalışma Hakkını Nasıl Alırım ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elvan054
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi günler ben bir anaokulu'nda öğretmenlik yapmaktayım ve askeri ücretle çalışmaktayım günlük çalışma saatim 12 ve haftada 5 gün çalışıyorum buda haftada 60 saat çalışma yapıyor ayda ise 240 saatlik bir çalışma süresi oluyor bildiğim kadarıyla sigortalı bir işçinin günlük 8 saat haftalık 40 ve aylık 160 saat çalışma süresi var ben fazladan çalıştığım için mesaide almıyorum çalıştığım yerden ne hak talep edebilirim kanuni olarak bu çalışma sürelerinin hükümlülüğü varmı (herhangi bir sözleşme anlaşma imzalamadım)

Merhaba;
Günlük çalışma saati 7,5 saat, Haftalık ise 45 saattir.
Haftada 15 saat fazla çalışmanız oluşmakta.
İşyerinin size fazla mesai vereceğini sanmıyorum. Eğer bunu talep etmeniz halinde işveren ile aranızdaki iş ilişkisi negatif yönde seyreder.
Tavsiyem işyerinizi değiştirmek ve fazla mesai kanıtlarınızı şimdiden toparlamak, eğer bu sorunu ileride yargıya taşımayı düşünürseniz size güçlü kanıtlar gerekecektir.
İyi Günler.

Çalışma süresi ile işyerinde bulunulan süre aynı şey değildir. Ara dinlenme süreleri çalışma süresinden sayılmadığından yemek molanız vs sürelerini düşerek fazla çalışma sürenizi hesaplamanızı öneririm.

(özel eğitim kurumu)Okul öncesi eğitim/ana okulu ders saati ve uygulamaları,ana okulu öğretmenin yarım ve tam gün çalışmasına göre değişiklikler sözkonusu.(günlük ve haftalık çalışma süreleri farklı)Olayımızdaki çalışma süresinden anlaşılan,tam gün çalışma yapılıyor olduğu görülüyor..Şimdi bu noktada,aylık maaş karşılığı süre ve ücret+ek ders süresi ve ücreti+(sosyal güvenlik ve özlük hakları bakımından 5510 ve 4857 iş kanunu hükümlerine tabi olduklarından)fazla çalışma süresi ve ücreti gibi durumları, ayrı ayrı değerlendirerek sonuca gitmenin daha uygun olacağı düşüncesindeyim.Ancak ister ek ders süresi,ister f.çalışma süresi olarak olsun,bu çalışmalar karşılığı ücretlerin ayrıca ödenmesi gerekir.