Fazla Çalışma Normal Ödeme

Merhaba

Arkadaşlar sizlerinde bildiği gibi iş kanunu haftalık çalışmayı 45 saat ve yıllık 270 saati aşmamak kaydıyla çalışanın muvakafatını alarak fazla mesaiye izin vermiştir.

Benim sıkıntım; aynı işi yapan iki kişiden biri diğerine göre daha az iş yapıyor. Bu yapılan az işi telafi için ilgili kişiyi fazla mesaiye bırakıyorum. Bu kişiyi benzer işi yapan kişiden az iş yaptığı için çıkarmak istemiyorum.

Acaba bu kişiye eksik yaptığı işi tamamlanmak için bıraktığım fazla mesainin ücretini normal ücret olarak ödeyebilirmiyim? Çünkü işi normal çalışma saatleri içinde çıkarsaydı, fazla mesai ödemiyecektim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Kod:
Fazla çalışma ücreti
MADDE 41. - Ülkenin genel yararları yahut işin niteliği veya üretimin artırılması gibi nedenlerle fazla çalışma yapılabilir. Fazla çalışma, Kanunda yazılı koşullar çerçevesinde, haftalık kırkbeş saati aşan çalışmalardır. 63 üncü madde hükmüne göre denkleştirme esasının uygulandığı hallerde, işçinin haftalık ortalama çalışma süresi, normal haftalık iş süresini aşmamak koşulu ile, bazı haftalarda toplam kırkbeş saati aşsa dahi bu çalışmalar fazla çalışma sayılmaz.
Her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenir.
Açık hüküm var.