Fazla çalışma süresi şikayet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan descrip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Ben tekstil ürünleri satışı yapan bir firmada uzun zamandır çalışmaktayım ben ve 6- 7 arkadaşımın ortak sıkıntımız olan bir durumumuz var oda çalışma saatlerimiz.Çalışma süremiz hafta içi Sabah 08:30 Akşam 19:30 Cumartesi 08:30 Çıkış 15:00 .Ben önceden farklı bir birimde görevliydim ordaki çalışma saatleri daha azdı burda uzadı.Yeni eleman alımlarında çıkış saatini bazen 19:30 bazende 20:00 olarak söylüyorlar,Özetle çalışma saatlerimiz tamamen iş verenin iki dudağının arasında.Bununla ilgili hiç bir hakkımız yokmu acaba? Şikayet edebileceğimiz bir kurum özelliklede şikayet edip sonuç alabileceğimiz.İşin en kritik noktası bu şikayet sebebi ile kimsenin işsiz kalmaması.Ben bu konuda yorumlarınızı yardımlarınızı beklemekteyim.

İlgi,alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Fazla çalışma süresi şikayet

4857 sayılı iş kanununun.. 41. 42. ve 43. maddelerine göz atın.. haklarınızı oradan öğrenebilirsiniz..

Bölge çalışmaya dilekçe ile şikayette bulunabilirsiniz.. 6-7 kişi olduğunuz için eğer birlik olabilirseniz.. sonuç alabilirsiniz..ne kadar çalıştığınızı ispat edebilirseniz.. hakkınızı da alabilirsiniz ama.. bu süreç sıkıntılı olur muhtemelen.. işinizi kaybedebilme ihtimaliniz yüksek..

Şikayet edebileceğiniz yeri sn.forwhom belirtmiş zaten.
Şikayet edip müfettişlerin gelmesini bekleyip gitmesini seyretmekle iş bitmiyor ne yazık ki.
Müfettişler sorduğunda, yeni girdim, yooook akşam 17:30 da çıkıyoruz, haftada 45 saati geçirmiyoruz o da nerden çıkmış, gram fazla çalışmamız yok gibi ifadelerle, gelen müfettişin yanlış sonuca varması sonucuna ulaşıldığından genelde, ne yazık ki yapılan şikayetler sadece şikayetten öte geçememekte çoğu zaman.
Gelen soran görevliye şikayet konusu olaylar aktarılsa bu kez de işsiz kalmak kaçınılmaz oluyor.
İki ucu sorunlu değnek anlayacağınız.
Bir adım atarken, gerçekten sonucunu iyi görüp, kararlı olmak ve sonuna kadar gitmek...
Çözüm bu , sancılı da olsa, uğraşı uzun da olsa... çözüm mü? Evet.
BAşka çözüm yok mu?
Eğer çözümse, şikayet etmeyi bırakmak, herşeyi olduğu gibi kabullenmek .... ve aynı şekilde devam etmek...
Tercih tamamen size kalıyor bu durumda .

Malisef hak aramanın bedeli işsiz kalmak oluyor.Emeği ile geçimini sağlayan çalışanların alın terinin karşılığı o işverene kar olarak kalıyor. Tabikide kalmamalı...
İşyerinden ayrıldıktan sonra zaman aşımı 5 yıl olsa gerek .Buradada tanıkların beyanı ile ispat için diğer satışlarla ilgili teslimat belgeleri vs. gerekli. Sonuçta tam olarak ispat mümkün olamuyorsa mahkeme hakkaniyet indirimine giderek hayatın olağan akışı içinde yılda yine 270 saat sözkonusu oluyor ancak olan yine çalışana oluyor tam olarak hakkını alamıyor.
Tavsiyem içlerinden biri yeni iş bulursa ayrıldıktan sonra önce noter kanalıyla talepde bulunsun vermezlerse sonra dava açsın.
Böylelikle hem kendi hemde diğer arkadaşları istifade eder işverende ayağını denk alır diye düşünüyorum.