Fazla Çalışma

merhaba 6 yıldır bir kurumda çalışıyorum yılda ortalama 1600 saat zorunlu mesai yapıyorum mesai ücretlerini hafta içi günler için 100/50 den hafta sonu için 100/100 den alıyorum kanunen bu yasalmı bir işçi bu kadar çalıştırıla bilirmi.yardımlarınızı rica ediyorum

Aynı konuyu
şurada >>> http://forum.alomaliye.com/sagligi-ve-guvenligi-mevzuati/53152-gece-calismasi-suresi-uzunlugu.html
şurada >>> http://forum.alomaliye.com/kanunu-mevzuati/53163-gece-calismasi.html
açmışsınız, daha çok yere yazınca daha çok yanıt alacağınızı sanıyorsanız yanılırsınız, sadece kafa karıştırır bu yaptığınız, ve can sıkar gene mi aynı kişi aynı konu düşüncesiyle.

yıllık ortalama 1600 saat fazla çalışma hesabınızda bir yanlışlık var sanki, şöyle ki,
haftada 6 gün çalışsanız, ayda 24 gün , 1 yılda ise 24 gün X 12 ay hesabıyla yılda 312 gün çalışmış olursunuz, 1600saat / 312 gün dediğinizde ise her gün 5,2 saat fazla çalışma yapmış olursunuz. Bu hesaba göre de, her gün hiç atlamadan 12 saat çalışma yaptığınızı gösterir.
Bence atladığınız, görmezden geldiğiniz, görmediğiniz başka noktalar var, Daha önceki sorularınızdan birine verilen yanıtta sorulan haftanın hangi günleri saat kaçta işe başlayıp kaçta işinizin sona erdiğini, hangi günler tatil yaptığınızı , çalışma saatleri içindeki yemek vs ara dinlenme başlangıç bitiş saatlerinizide belirtirseniz, konu daha net anlaşılabilecektir.
Yoksa ben yılda 1600 saat fazla çalışma yapıyorum diyip, bu durumu belgelerle kanıtlayabilseniz bile hiç bir hakim 1600 saat fazla çalışma yaptığınız yönünde karar vermez.
Ayrıca bahsettiğiniz %50 arttırılmış fazla çalışma ücreti yasal olandır, hafta içi ile hafta sonu fazla çalışma ücretlendirmesinde bir farklılık olmaması gerekir normalde.

Aynı konuyu
şurada >>> http://forum.alomaliye.com/sagligi-ve-guvenligi-mevzuati/53152-gece-calismasi-suresi-uzunlugu.html
şurada >>> http://forum.alomaliye.com/kanunu-mevzuati/53163-gece-calismasi.html
açmışsınız, daha çok yere yazınca daha çok yanıt alacağınızı sanıyorsanız yanılırsınız, sadece kafa karıştırır bu yaptığınız, ve can sıkar gene mi aynı kişi aynı konu düşüncesiyle.

yıllık ortalama 1600 saat fazla çalışma hesabınızda bir yanlışlık var sanki, şöyle ki,
haftada 6 gün çalışsanız, ayda 24 gün , 1 yılda ise 24 gün X 12 ay hesabıyla yılda 312 gün çalışmış olursunuz, 1600saat / 312 gün dediğinizde ise her gün 5,2 saat fazla çalışma yapmış olursunuz. Bu hesaba göre de, her gün hiç atlamadan 12 saat çalışma yaptığınızı gösterir.
Bence atladığınız, görmezden geldiğiniz, görmediğiniz başka noktalar var, Daha önceki sorularınızdan birine verilen yanıtta sorulan haftanın hangi günleri saat kaçta işe başlayıp kaçta işinizin sona erdiğini, hangi günler tatil yaptığınızı , çalışma saatleri içindeki yemek vs ara dinlenme başlangıç bitiş saatlerinizide belirtirseniz, konu daha net anlaşılabilecektir.
Yoksa ben yılda 1600 saat fazla çalışma yapıyorum diyip, bu durumu belgelerle kanıtlayabilseniz bile hiç bir hakim 1600 saat fazla çalışma yaptığınız yönünde karar vermez.
Ayrıca bahsettiğiniz %50 arttırılmış fazla çalışma ücreti yasal olandır, hafta içi ile hafta sonu fazla çalışma ücretlendirmesinde bir farklılık olmaması gerekir normalde.
geçen yılın maaş bodralından hesapladığım fazla mesai 1638 saat bir yılda bir hata yok08:00 20:00 20:00 8:00 iki vardiya sistemi ile çalıyorum örneğin 5 gün gündüz çalışıyorum ara vermeden hemen gece vardiyasına başlıyorum 4 günde ortalama gece nöbeti sürüyor bu sayı ortalama bir rakam tabi fazlası olduğu durumlar çoğunlukta gece nöbeti bitiminin ertesi sabahı tekrar iş başı yapıyorum yani ayın 26 günü en az çalışıyorum 12 saat süre ile bu yasal mı bir hak elde edemezmiyim bu yıpranmadan.

Hafta tatilinizin pazar günü olduğunu varsayarak;
Pazar tatil.....
Pazartesi >>>> işe başlama saatiniz.....? ara dinlenme süreniz.....? paydos saatiniz.....?
Salı >>>> işe başlama saatiniz.....? ara dinlenme süreniz.....? paydos saatiniz.....?
Çarşamba >>> işe başlama saatiniz.....? ara dinlenme süreniz.....? paydos saatiniz.....?
Perşembe >>> işe başlama saatiniz.....? ara dinlenme süreniz.....? paydos saatiniz.....?
Cuma >>>>>> işe başlama saatiniz.....? ara dinlenme süreniz.....? paydos saatiniz.....?
Cumartesi >>> işe başlama saatiniz.....? ara dinlenme süreniz.....? paydos saatiniz.....?
Pazar tatil....
Veya hafta tatili gününüzden sonraki ilk günden itibaren belirtirseniz, ... dediğim gibi nasıl hesaplıyorsunuz bilmiyorum ama hala yanlış hesapladığınızı düşünüyorum.

Elbette olabilir, haftalık yasal çalışma süresi üst sınırıdır 45 saat, daha altında haftalık calışma süresi de belirlenebilir