Fazla Çalışma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zarha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zarha

Katkı Sunan Üye
haftalık çalışma saati : 40 saat. (5gün*8saat)

fazla çalışma gün ve saatleri
pts 2 saat
salı
çrş
perş 1 saat
cuma -----
cts ------
pzr 12 saat

1,25 * ?
1,5 * ?
2 * ?

soru anlaşılır olmadımı acaba?
yukarıdaki metinde fazla çalışma saatleri belirtilmiş, bunlar ücret olarak dikkate alınacağı ve hesap edileceği zaman fazla çalışmaların karşılığındaki katsayılar ne olacak diye soruyorum?
iyi çalışmalar kolay gelsin.

40-45 saat arası fazla saatlerle çalışma olduğundan 1,25 oranı uygulanır. üzeri 1,5 oranı uygulanır.

günlük normal çalışma ve fazla çalışma saatlerini yazarsanız daha açık olur.
zarha' Alıntı:
pazar günü toplam kaç saat çalışılıyor ?

Sayın nane yukarıdaki açıklamalarımda var...
ayrıca pazar günü yapılan fazla çalışmalarda 2 kat ücret verileceğini biliyorduk....bu 1,5 mu olmuş...

sayın kurt' un kitabında, fazla mesainin tatil günü için 1,5 kat olarak uygulanacağını okudum, hatta kitabın fazla çalışma ile ilgili kısmında, mesailerle ilgili olarak 2 kat diye de bir ibare görmedim. sorudan maksatım da bu..eğer cevap verilmiş olsaydı sormayacaktım; cevap var ama değişik insanlardan değişik cevaplar....

sadece kafam karıştı....yaptığımdan emin olamıyorum...

tekrar sormak istiyorum...

pazar günü tatil günü olan bir işçi

haftada 40 saat çalışılan bir işyerinde

sadece pazar günü 9 saat çalışırsa

1,25* ?
1,50*?
2,00*?

teşekkürler iyi çalışmalar...

sayın zarha;
İşçinin haftada bir gün tatil hakkı var eğer o tatil günü çalışırsa *2 olur bu tatil günü ister cumartesi olur ister pazar, ister pazartesi , buradaki mantık bir gün işçi tatil yapacak
ikinci olarak eğer iş yeri haftada iki gün tatil yapıyor ise (diyelim cumartesi pazar olsun) işçinin bir gün tatil hakkının saklı kaldığını unutmadan eğer işçiyi bu iki günden birinde çalışmaya çağırırsanız ve işçi hafta içinde 45 saat çalışmış ise *1,5 olur ama işçi hafta içi 45 saat çalışmamış ise ve normalde 40 saat çalışılıyor ise 1,25 olur yani işçinin zorunlu tatil günü olan bir tek güne dokunmadığınız sürece *2 yok, *1,25 de sadece 40 ile 45 saat arasındaki çalışmalarda var, *1,5 ise 45 saat üstü çalışmalarda var ancak bu çalışmalar 270 saati geçmeyecek ve işçinin tatil yapmacağı haftanın herhangi bir gününe gelmeyecek.

Umarım açıklayıcı olmuştur ve eksiğim yanlışım yoktur.

sy zarha, ilk sorunuzdan işyerinde çalışma günleri : pzt, perş, cuma, cts, pzr, tatil günleri salı, çrş olarak anlıyorum. o yüzden her gün için narmal çalışma ve fazla çalışma saatlerini sordum.

gayet net ve istediğim soruların cevabı oldu, çok teşekkür ederim ogün bey...