Fazla Mesai Hesaplanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Boraaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi günler. Ben aylık olarak 650 TL. maaş almaktayım. Haftada 45 saat çalışıyorum. Hafta içi mesai saatlerim 55 saat, hafta sonu cumartesi 9, pazar 12 saat mesaiye kaldım. Fakat cumartesi günleri saat 18.00 dan sonrası mesaiye giriyor. Pazar günleri ise tüm gün %50, hafta içi 18:00 den sonrası %50 mesai alıyoruz. Benim almam gereken toplam mesai ücretimi hesaplanmasını istiyorum. Vergi kesintileri girdiği için ben işin içinden çıkamadım. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.

Ynt: Fazla Mesai Hesaplanması

Haftalık çalışma süresi 45 saat.
45/6gün=7,5 saat
30 günx7,5 saat=225saat aylık normal çalışma süresi
650/225=2,888TL saat ücreti
Çay molası,yemek arası gibi süreleri düşüp fazla çalışma sürenizi bulur, 2,888in 1,5 katı olan 4,332TL ile çarparsanız,almanız gereken fazla çalışma ücretinizi bulabilirsiniz.

hafta tatili ve resmi tatillerde çalışılmışsa saat ücretini 2,5 la çarpmak gerekir diye biliyorum...

emansur ' Alıntı:
hafta tatili ve resmi tatillerde çalışılmışsa saat ücretini 2,5 la çarpmak gerekir diye biliyorum...
MADDE 47. - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.