Fazla Mesai Şikayeti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erhan22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaslar 08.01.2011 yilindan beri bi fabrikada bekciyim aylik calisma saatim 330 saat bunun daha az oldugu aylarda oldu ozamanlarda bile enaz 100 saat fazla mesai yaptiriliyorum maasim 900+ agi fazla mesailerim ödenmiyor maas bodrosundada gosterilmiyor. Maasima yillik zam yapilalida 1 yil 8 ay oldu. Mudure ikazda bulundum biz kanunlara gore calismiyoruz dedi. Calisma bakanligina alo170i arayarak sikayetci oldum. Sonuc ne olur fikri olan var mi nekadar zamanda sonuc alirim?

Son düzenleme:
İş sözleşmenizde çalışma saatleriniz nasıl geçiyor ve fazla çalıştığınızı ispat edebiliyorsanız elbette alabilirsiniz. Ancak iş kanununa göre çalışmıyoruz diyen bir iş yerinden sorunsuz mahkemesiz alabilir misiniz bilmiyorum?

İş sözleşmenizde çalışma saatleriniz nasıl geçiyor ve fazla çalıştığınızı ispat edebiliyorsanız elbette alabilirsiniz. Ancak iş kanununa göre çalışmıyoruz diyen bir iş yerinden sorunsuz mahkemesiz alabilir misiniz bilmiyorum?
benim bildigim sadece yonetici pozisyonundaki calisanlar mesai ucreti alamazlar calisma saatlerini kendileri belirledikleri icin. İspatlamamin tek yolu yerinde teftis gibi gorunuyor.

Yönetici den maksat,müdür,gen.müd.yard ve genel müdür ise (ki bu ünvan/pozisyondakiler olduğunu düşünebiliriz)buna göre işin gereği,müdüre f.çalışma talimatı verebilecek müdürün üstünde yetkili kişi/ve veya kişiler var ise,gen.müd.yardımcısına bu konuda talimat verebilecek veya veren(ler)var ise,yine sn.gen.müdüre tüzel kişiliğin üst organı tarafından işin gereği verilmiş(ispat açısından) yazılı bir talimat/emir var ve bu çalışmaların sonunda ,bu durumlar yetkili kişilerce de onaylanmış ise, bu kimseler kendi başlarına çalışma saatlerini kendileri belirlemiş olmazlar,kendi başlarına f.çalışma yapmış olmazlar,zira lokal manada yönetici de olsalar ,onlara talimat veren üstleri var,dolayısyle işin gereği verilen/alınan talimatlar karşısında, f.çalışma yapan/yaptırılan bu kimseler de,bu şekil yapılan/yaptırılan,bu f.çalışmalar karşılığı ücretlerini alabilirler.