Fazla Mesai Ücreti

öncelikle herkese kolay gelsin
fazla mesai ücreti hesaplamam gerekiyor ama kafam karıştı
asgari ücretle çalışan bi personelimiz çıkışı verilince (ihbar,kıdem,tazminat maaş hakları ödendi) fazla mesai, bayram parası vs.... gibi sebeplere dayanarak işyerini mahkemeye vereceğini söyledi.

Bugün avukattan ihtarname geldi haftalık 45 saati aşan süre için fazla mesai istiyo....
8 yıllık kıdemi var
ben bu 8 yılın mesaisini nasıl hesaplamalıyım ?
yıllık 270 saat sınırı var mesaide ben 270 saate göre hesaplamayı düşünüyorum ama bu seferde iş ssk ya bulaşır mı? SSK YA ŞİKAYETTE BULUNURSA fazla mesaisini niye bordrosuna yansıtmadınız diye bide ordan ceza gelmez mi ? yani mesaisini hesaplamak çok zor değil ama bu seferde mesai parasını alınca SSK ya gitse bide ceza ödemek zorunda kalırmıyız ?

Ynt: fazla mesai ücreti

Fazla mesai alacağını kanıtlar ise ilgili aylara ek bildirge vermeniz gerekir.

Ynt: fazla mesai ücreti

kanuni boyutlarıyla bu konuyu çözmeliyim...
Bunu nasıl ispatlayabilir ?
Sadece şahit göstermesi yeterli olur mu ?
Şahitten başka ispatı olamaz çünkü.
Biz gelen ihtarnameye göre fazla mesai ücretini ödersek kabul etmiş oluyoruz peki bu ödemeyide SSk ya koz olarak kullanıp başımızı derde sokar mı ?
Yani ödesek bi türlü ödemesek bi türlü
üstadlarımız yardımcı olursa sevinirim.

Ynt: Fazla Mesai Ücreti

Fazla çalışma ücretlerinde zaman aşımı 5 yıldır.Yani sizden çalışmış olduğu sürenin tamamı için fazla çalışma ücreti istese de, ihtarı gönderdiği tarihten geriye dönük 5 yıl içindeki fazla çalışma ücretlerini ödersiniz.
Şahitle fazla çalışma süresini ıspatlamak mümkündür.
Yaptığınız ödemeyi,ne şekilde adlandırabilirsiniz bilemiyorum ama fazla çalışma ücretleri ödemesi olarak belirttiğinizde SSk ya koz olarak kullanabilmesi elbette mümkün olabilir.

peki bu zaman aşımı hangi kanunda veya yönetmelikde geçiyor ?
avukatların bazı yazı örneklerini gördüm ancak
4857 sayılı iş kanununda ve diğer kanunlarda zaman aşımıyla ilgili bi madde bulamadım
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Avukatı aradı diyorsunuz İş mahkemesine açacağı mahkeme ssk yı ilgilendirmez.Ssk tarafından inceleme neticesinde çıkarılacak sorunlar için ek prim ödemeniz gerekir ama şuanda avukatların yaptığı mahkemeyi kazanacağını bildiği için sizden para koparmayı istiyor.Bence orta yolda anlaşın mahkemeye giderse de yine anlaşıp sulh yaparsınız.

Başıma çok geldi hepsini kaybettik ama hiç birinde ssk ile bağlantımız olmadı.