Fazla Mesai Ve Mobing Uygulanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan girdapm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2010 yilindn beri özel sektörde şoför olarak calismktayim.ayni departman da görev yaptigim arkadaşlarım mesailerin fazla olduğu ve tam odenmedigi patrona iletti.buna istinaden patron yildirmak için sürekli bu iki arkadaşa fazla mesai yazmaya başladı.arkadaşlar durumu calisma bkanlgna bildirdi denetleme oldu sonrasında maaslarimizin 200tl civarinda fazla yattigini gördük.denetleme bitince bu paralari el altından geri istedi.vermeyenlwrede farklı tutum la yaklasop isten soğutmaya calisiyor isi birakmayi düşünüyorum lakin tazminat hakkimida birakmk istemyrum bu durumda ne yapmaliyim is yeri fazla üzerime geliyor

Mahkemelik bir konu olur kesin birşey söylenemez diye düşünüyorum. İspat durumuna gider ki elinizde belge ve delillerin olması gerekebilir. (Zorunlu fazla mesai yaptırıldığı ve fazla mesailerin düzgün ödenmediği... haklarınızı istediğinizde sürekli mesai ye bırkıldığınız ve mobing uygulandığı)

Turgut bey is yeri bahsi gecen sebeblerden dolayi cekilmez bi hal aldigi icin noteeden ihbarnme cekerek ayrildim verilen sure icersinde tarafima maasim haricinde ihbar kidemvb alacaklarim yatirilmadi.izleyecegim yol ne olmali

Turgut bey is yeri bahsi gecen sebeblerden dolayi cekilmez bi hal aldigi icin noteeden ihbarnme cekerek ayrildim verilen sure icersinde tarafima maasim haricinde ihbar kidemvb alacaklarim yatirilmadi.izleyecegim yol ne olmali
İş mahkemesinde dava açmak . Ancak gene de davayı açmadan önce işvereninizle tekrar görüşüp ne zaman ödeyeceklerini , ödeyip ödemeyeceklerini sormanızı öneririm.
Dava süreci ortalama 1,5-3 yıl gibi sürmekte.

fw

İş mahkemesinde dava açmak . Ancak gene de davayı açmadan önce işvereninizle tekrar görüşüp ne zaman ödeyeceklerini , ödeyip ödemeyeceklerini sormanızı öneririm.
Dava süreci ortalama 1,5-3 yıl gibi sürmekte.[/Q

hesabıma bir miktar işten ayrılmadan önceki maasım +mesaim +4 günlük içerde kalan yıllık iznimi yatırmıslar.ve komik bi rakam iş yerine sormadım çünki sekretere haber bırakmıs bi dsaha bu kapıdan içeri girmesin demiş ihbarnameyi alınca bu sözlü eylemi gercekleştiren bi işveren ihbarnemede belirtilen süre içersinde tazminatımı yatırmadı tekrar arayıp sormam uygun oluırmu.daha önce işten ayrılmadan haklarımı talep ettim vermem senide işten cıkartamam bi iş bulursan da niye bıraktın demem dedi.bunun akabinde durmadan fazla mesailer pskolojik baskılar basladı.dava acarsam daha önceki arkadasların calışma bakanlıgına sikayetleri ve iş yerinin aldıgı ceza dava sürecinde bana faydası olurmu şimdiden tesekkür ederim

arkadaşlarınızla birlikte yol alırsanız daha uygun olabilir. sonuçta bazı durumlarda onlar size ve sizde onlara tanıklık edebilirsiniz. ayrıca her adımınızı resmi olarak yapmanız doğru. arayıp sormak yerine ihtarname çekin bunlar ileride sizin kanıtınız olacak.

Kuruma başvurunuzu yapın,
davanızı açın,
davanızı kazanıp haklılığınızı ıspatladığınızda işsizlik ödeneğinizi alabilirsiniz.

İşçi bulma kurumuna gittim.(03) isten cikis koduyla belirsiz sureli is sözleşmesinin calisan tarafından feshi adi altında cikisim yapilmis.bu durumdaissizişsizlik maasi alamiycagim söylendi.platformdaki makaleleri inceledigimde hakli sebeplerle isten ayrılan işçinin işsizlik ödeneği alabileceği yaziyor.lakin işçi bulma kurumu işsizlik ödeneği için isten ayrildiktan en geç 30gun icersinde müracaat etmem gerektiğini ifade etti kuruma müracaat dava ve sonuclanmasi sure acisindan 30gun sartini haliyle asacak

Siz kuruma başvuruda bulunup başvurunuzun kayda geçmesini sağlayın.
Dava sonuçlanınca başvurunuzu yeniden canlandırırsınız.

Öncelikle vaktinizi aldigim için üzgünüm.anladigim kadarıyla ihbarnameye ek olarak SGK na hakli sebeplerle isten ayrilmama rağmen işverenin tarafından isten ayrilis bildirgem 03 kodu altında yanlis bildirildiğini beyan eden bi dilekçe yazip davayi acip kazanmak halinde isten ayrildigim tarihten itibaren issiz kaldigim surenin işsizlik maasini talep edebilirim degilmi şimdiden tesekkur ederim kusura bakmayin işsiz ve mağdur olmanin psikolojisi ile inanin nasil yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

İş mahkemeleri yazılı evrağa bakar. İş yerinde fazla çalıştırıldığınız da ilgili mesai çizelgesi, şartnamede görev tanımınıza uygun olmayan keyfi uygulamaların yazılı dökümanları, iş yerinde şahit olacak en az üç kişi.
1- İş yerinde ayrılmadan önce, yukarıda bahsettiğim olumsuz uygulamaların yazılı dökümanı biriktirin.
2- Devlet hastanesinde Psikiyatri bölümünden üç-beş günlük 2 sefer mesleki yıpranma ile ilgili rapor alın.
3- Noterden mobbing uygulandığına dair ihtarname çekilir. İhtarname içeriğinde uygulanan mobbingin içeriği ve düzeltilmesi ile ilgili talepte bulunulur. 1 ay içerisinde ihtarname gerekçe gösterilerek maddi ve kıdem tazminatları talep edilir. Ancak uzun ve meşakkatli bir iş. Hakim yazılı evrağa bakarak karar verir. O yüzden topyalabildiğin kadar evrak topla. Usulsüz ve görev tanımına uymayan uygulamaları yazılı tebliğ etmesini söyle. Sen yılma sakın. Bilinçli hareket edersen işveren korkar bunu unutma. Zafer direnerek kazanılır.

Sayin jirhebun:
Öncelikle vakit ayirdigdginiz için tesekkur ederim.21temmuzda ihbarname çekerek calistigim kurumdan ayrildim.ayrılmadan önce gerekli dokumanlari biriktirdim.lakin isten ayrildiktan sonra psikyatriden mesleki yipranma ile ilgili rapor almam sizce ise yararmi?ihbarnmede belirtilen sure içersinde kidem tazminatim tarafuma ödenmesi işsizlik ödeneği talebinde bulunduğum İSKUR isvereninizin belirsiz sureli is sözleşmesinin işgören tarafından feshi adi altında (03)koduyla cikis verdiği için bu haktanda mahrum kaldim

İşyerinin bir kurum denetleme sinden geçmesi akabinde hesaplarimiza iki ay fazladan para yatirdilar denetleme geçtikten sonra bu paralari el altından geri istediler.vermeyenlerede psikolojik baski uyguladılar birinci sebebi bu.ikincisebebse isten yildirmak adina uygulanan sürekli mesai

İşyerinin bir kurum denetleme sinden geçmesi akabinde hesaplarimiza iki ay fazladan para yatirdilar denetleme geçtikten sonra bu paralari el altından geri istediler.vermeyenlerede psikolojik baski uyguladılar birinci sebebi bu.ikincisebebse isten yildirmak adina uygulanan sürekli mesai
Noterden gönderdiğiniz ihtarda bu sebepleri mi gösterdiniz?

Eğer işten yeni ayrıldıysan raporu alman elini kuvvetlendirir. Tabi iş döneminde almış olman daha doğru olandı. İşssizlik ödeneğini mahkeme aracılığıyla talep edebilirsin.