Fazla mesai ve sigorta yapılmama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bcn

Selam Kolay gelsin öncelikle ben 2007 ocak ayında işyerine başladım gece çalışmaktayım fakat sigortam nisanda yapıldı ardından 2009 un 1. ayında işsizlik parası almak istediğimi söyledim ve işyeri bunu kabul etti ve çıkışımı verdiler ben 6 ay işsizlik sigortası aldım , 6 ay sonra sigortamın başlamasını istediğimde tamam tamam yarın bi ay sonra vs gibi atlatıldım ve şu ana kadar sigortam yapılmadı 1 yıl 4 ay oldu. Birde ben gece çalışıyorum ve haftalık 60 saat çalışıyorum günde 14 saat yapıyor bir gün gelip bir gün gelmiyordum şu anda yeni bir düzenleme yapılıp o sistemde kalktı ve bu fazla çalışmamın sonucunda hiçbir şekilde mesai ücreti yada izin almıyorum idare edin gibi kelimeler kullanıyorlar . Gece çalışan insanın 7,5 saat en fazla çalışma saati olabilceğini yeni okudum böyle birşey varmı . Ben yukarıda belirttiğim durumlardan ötürü hem mesai hem 1,5 yıldır sigorta yapılmaması işten ayrılsam yani kendi rızamla bana tazminat vs verilcekmidir.

Ynt: Fazla mesai ve sigorta yapılmama

Gece çalışmasının 7,5 saat olacağı doğrudur. Şu an sigortasız olduğunuza göre resmen orada çalışmıyorsunuz demektir. Tazminat vs. işv. niyetine bağlı. İşv. şikayet edip hakkınızı arayabilirsiniz.