Fazla mesai yanlış hesaplanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aresjym
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çalşıtığım fabrikada personel işleri şefi fazla mesaimi eksik hesaplamış ve maaşımı eksik aldım. personel şefini telefonla arayıp durumu bildirdiğimde " mesaimin bir kısmını hesaplamayı unuttuğunu ve eksik olan kısmın nakit olarak ödenemeyeceğini, bayram dolayısıyla aldığım 10 - 22 ekim tarihleri arasındaki 6 günlük izin için kesileceğini " söyledi. maaş bordromu imzalamadım , bayram dönüşü nasıl bir yol izlemeliyim. bilgileriniz için teşekkür ederim.

Ynt: fazla mesai yanlış hesaplanması

aresjym ' Alıntı:
çalşıtığım fabrikada personel işleri şefi fazla mesaimi eksik hesaplamış ve maaşımı eksik aldım. personel şefini telefonla arayıp durumu bildirdiğimde " mesaimin bir kısmını hesaplamayı unuttuğunu ve eksik olan kısmın nakit olarak ödenemeyeceğini, bayram dolayısıyla aldığım 10 - 22 ekim tarihleri arasındaki 6 günlük izin için kesileceğini " söyledi. maaş bordromu imzalamadım , bayram dönüşü nasıl bir yol izlemeliyim. bilgileriniz için teşekkür ederim.

Bordromu imzalamadım demişsiniz ama zaten şefiniz size mesainizi eksik hesapladığını bildirmiş . yani elinize geçen ücretle bordronuzdaki tutar birbirini tutacaktır diye düşünüyorum .
6 gün aldığınız izin ücretsiz izinmi ? eğer öyleyse bunu maaşınızdan kesmeyip f.mesainizden mahsup edicek demekki

6 günlük iznim ücretsiz izin , şöyle bi sorum olacak.. ben fazla mesaimi ekim ayında çalıştım fakat 6 günlük izin kasım ayına sarktı. mesaimi bu şekilde mahsup etmesi doğrumudur ?

aresjym ' Alıntı:
6 günlük iznim ücretsiz izin , şöyle bi sorum olacak.. ben fazla mesaimi ekim ayında çalıştım fakat 6 günlük izin kasım ayına sarktı. mesaimi bu şekilde mahsup etmesi doğrumudur ?

sizin söylediğinzi doğru değil tabikide ama siz izni ekim ayında almışsınız sonra mesai yapmışsınız . izni maaşınızdan düşmemiş de f.çalışmasınızdan mahsup etmiş , bunu çoğu firma yapabiliyor .

Ynt: Fazla mesai yanlış hesaplanması

sanırım yanlış anlatıyorum ben 01 ekim / 31 ekim 2010 tarihinde fazla mesai ile çalıştım. ekim ayı maaşımı 10 kasım 2010 tarihinde aldım. 10 kasım / 22 kasım 2010 tarihleri arasında 6 günlük izin istedim.

10 kasım 2010 tarihinde maaşımı çekmeden önce izin istedim ve izin kağıdımı imzalattım, ardından bankaya gidip maaşımı çektiğimde eksik olduğunu farkettim. personel şefine durumu anlattığımda da yanlışlığın farkına varıp durumu kurtarmak için böyle bir uygulama yaptığını düşünüyorum.

yanlışlığın farkına vardıda o zaman pers.müdürünüzün hatası olduğu için yetkileleriyle paylaşıp size elden ücretinizi ödeyip mağduriyetinizi gidersin ücretinizi alıncada siz elden geri ödeme yapın . ;)
aklıma başka bişey gelmiyor . sonuçta dava açacak haliniz yoktur herhalde ;)

yorumlar için teşekkür ederim.. tabiki dava açacak bi halim yok :D adamın da paramı elden vermeye niyeti yok : D napalım sağlık olsun diyecez ...