Fazla Mesai Yapıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xiphos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2010 Ekim ayında özel bir şirkete güvenlik görevlisi olarak işe başladım. İşe girdiğimden beri günde 13 saat çalışıyorum.
Haftada 1 gün iznim var. Ancak maaş bordromda günde 7 saat çalışıyor görünüyorum ve primimde en alt seviyeden yatıyor.
Hak ettiğim ücreti alamıyorum, ne yapmam gerekir? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

-a: İşvereninizle görüşüp primlerinizin gerçek ücretiniz üzerinden ödenmesi, fazla çalışma ücretlerinizin ödenmesini talep edebiliriniz, Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
-b: Fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi ve sigorta primlerinizin gerçek ücretinizden daha düşük ücret için hesaplanıp ödenmesi sebeiyle sözleşmenizi feshedip fazla çalışma ücretlerinizi ve kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz, ödenmezse iş mahkemesinde dava açabilirsiniz, açacağınız davada fazla çalışmalarınızı ve gerçek ücretinizi ıspat etmeniz gerekecektir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dava açıp kazanmam halinde bugüne kadar ödenmeyen ücretlerin tamamı ödenir mi? Bir ikinci sorumda şirkete ne gibi bir yaptırım uygulanır?