Fazla mesai

Ben özel bir şirkette orta düzey yönetici olarak çalışıyordum. Sabah saat 08:30 da başlayan mesaimiz akşam en erken saat 21:30 da sona eriyordu. Bu durum 3 yıl sürdü. Ben de fazla mesai ücretlerim için dava açtım. Şahitlerle bu durumu kanıtlamam mümkün. Ancak iş kanununda geçen yılda 270 saatten fazla mesai yapılamaz hükmü kafamı karıştırdı. Şimdi ben günde ortalama 5 saat fazla mesai yapmış olduğum halde bunların ücretlerini alabilecek miyim? Yoksa yılda en fazla 270 saat mi alabileceğim? Bilgi verirseniz memnun olurum, saygılarımla.

Ynt: Fazla mesai

orada bahsedilen kanunen yılda 270 saatin aşılamayacağı. Siz daha fazla çalıştığınız için tabiki çalıştığınızın karşılığı ne ise onu alırsınız. Bu arada sözleşmenizde bununla ilgili bir madde var mı..?

Ynt: Fazla mesai

sözleşmenizde "personel gerektiğinde fazla mesai yapmayı peşinen kabul eder" diye bir madde var mı?
sizden bunun için yılda bir kez muvafakat alındı mı?
işyerinizdeki devam kontrol sistemi sizin giriş çıkış saatlerinizi kanıtlayabilecek mi?
elinizde son 3 yıla ait ücret pusulalarınız var mı?
bunlar da önem teşkil eder.

tabi iş mahkemesi çalışana her daim 1 adım önde bakar.
fazla mesai yapmayı kabul etmek demek ücretlerden feragat etmek değildir.yanlış anlamayınız.
şahitleriniz de varsa haklarınızı almanız muhtemeldir.