Fazla Mesai

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan naz59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi gunler
ben 3aydir kozmatik fabrikasinda calisiyordum 27 mart 2015 te fazla mesai kalmadim diye cikisimi verdiler cikisim verilmeden once 8bucuk 6bucuk calisma saatimizin uzerine saat 9a kadar hergun zorunlu mesai birakiyorlardi ve son bir ayimin hergunu araliksiz cumartesileri dahil zorunlu mesai birakildim is cikisi verildigi tarihinde mesai kalmak istemedigimi soyledigimde bana zorunlu kalcaksin dediler bende cikis saatimde cikicagimi soyleyip servisle eve geldigimde bana telefon acip mesai kalmadigin icin ve yarin oburgun sorun yaratacagimi soyleyip pazartesi ise gelme cikisin verildi dediler..mesai kalmadigim icin beni isten cikarma haklari varmi? ve kanunen benim yapabilcegim bisey varmi bilgilenmek istiyorum..

Fazla çalışma yapmadığınız için ( eğer yazılı olarak kabul etmediyseniz) işten çıkarma hakları yok, ancak 6 aydan az çalışma süreniz olduğu için işe iade davası açma hakkınız da yok.
Noter kanalıyla ihtar gönderip, 27.03 tarihinde telefonla sözleşmenizin feshedildiğinin bildirildiğini belirtip, ihbar tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.